Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Örnek, Türkiye'nin nüfusu ile yaptığı üretim arasında ciddi bir fark olduğunu söyledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) tarafından "Türkiye'de son ekonomik ve siyasi gelişmeler" konulu konferansa katılan Örnek, Türkiye'nin istihdamını göstermek için diğer ülkelerle mukayese yapılması gerektiğini belirterek, böylece nüfus ile üretim arasındaki farkın çok rahat görüleceğini kaydetti. Ülkemizde milli gelirin çok az üretildiğini kaydeden Örnek, "Milli gelirimizin düşük olması sosyal hayattan, eğitime hepsini ilgilendiriyor. Devir üretim, yatırım, ticaret devri. Kahramanmaraş'ta yatırım 2005 yılı ile 2006 arasında yüzde yüz artmıştır. Bu çok önemli bir gelişmedir. İlimiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor." dedi.

Doç. Dr. Haluk Alkan ise dünyadaki enerji problemine değindi. Alkan, "Dünyada enerji önemli bir sorun. Küresel ısınmadan dolayı gıda önemli bir sorun. Bütün bu yenilenmenin yanında dünya bir değişim içinde. Ülkemiz bu değişimi iyi takip etmeli. Ona göre nerde duracağı yeri seçmeli." dedi.

Konferansın ardından vergi rekortmenlerine plaket verildi. Kurumlar bazında Kıraç İnşaat birinci, Yılmazlar Petrol ikinci ve Eral inşaat üçüncü oldu. Rekortmenlere plaketini Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu verdi. Gelirler Vergisinde, Doğan Kardeşler Petrol birinci, Tuba Eczanesi ikinci, Osmanbey Eczanesi üçüncü oldu. Programda 70 yaşını geçmiş ve halen çalışan 11 kişiye onur ödülü verildi. (Cihan)