Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili bir mesaj yayımladı.


Vali Kocatepe mesajında şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 83’ncü, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 31’nci yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.


Öğretmenler fedakârlık, cefakârlık isteyen, kutsal ve saygın mesleğin temsilcileri aynı zamanda geleceğin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır


Büyük Önder Atatürk “Milletleri Kurtaranlar; Yalnız Ve Ancak Öğretmenlerdir. Öğretmenden, Eğiticiden Yoksun Bir Millet; Henüz Millet Adını Almak Kabiliyetini Kazanmamıştır.” Diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini oraya koymuştur.


Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler.


Her türlü özen ve saygıyı hak eden öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü sevgiyle candan kutluyorum, vefat edenlere rahmet, yaşayanlara sağlık ve başarılar diliyorum."