2010 yılından beri Kahramanmaraş halkından büyük ilgi gören Devlet Tiyatroları 2013 yılında da birbirinden değerli oyunlarla seyircilerle buluşmaya devam ediyor. 


Karımla Evleniyorum nikah şemsiyesi altına sığınan evlilerin hikayesi... Sevginin, saygının azaldığı ve sadece nikahlı oldukları için evliliklerini sürdüren çiftlerin düştükleri durumu anlatan bir komedi. Sanıyorum bütün evliler bu oyunu izledikten sonra evliliklerini gözden geçirecek ve sadece nikah şemsiyesinin evliliklerini ıslanmaktan koruyup korumadığını bir daha düşüneceklerdir.


Pişti: Türkiye nin herhangi bir şehrinin, herhangi bir semtinde erkek egemen kültürün bir ritüel gibi her gün yaşandığı bir kahvehane…Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberi bozulur. Üniversite öğrencisi kadınlar, erkek arkadaşlarıyla bu kahvehane üzerine bahse tutuşmuşlardır. Aralarında çeşitli çekişmeler olan erkekler dışarıdan gelen iki kadına karşı birleşirler. Ne yapıp edip, bu kadınları dışarı atılması gerekmektedir... İki genç kadının bir iddia üzerine girdikleri kahvehane kadın - erkek ilişkilerinin tartışıldığı bir mekana dönüşür…


Yağmur Durduğunda: Son yılların en başarılı metinlerinden birisi sayılan Andrew Bovell’ın yazdığı Yağmur Durduğunda koca/babanın günahının, çocukların ve onlarla ilişkide olan kadınların hayatlarını nasıl mahva sürüklediğini anlatmaktadır. Geçmişten kaçmanın imkânsızlığını işleyen oyun, yedi yaşındayken gizemli bir biçimde ortadan kaybolan babasının izini sürmek için Avustralya’ya doğru yola çıkan gencin, babası ve kendi hayatının çakışmasıyla ortaya çıkan sırları gözler önüne serer.


Kırkından Sonra: Oyunumuzda iki kuşak var. İdeallerini, hayallerini çok çalışmak, para kazanmak üzerine kuran bir genç kuşak ve solmuş çiçeklerin kendine özgü kokuları olduğunu geç de olsa fark etmiş olan diğer kuşak. Yaşamımız anlamını yitirmeye başlayınca gerçekten ölmeye başlarız ve bunun kaç yaşında olduğumuzla alakası yoktur… Aşk, romantizm, komedi...









































OCAK 2013



KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL DT SAHNESİ



09.01.2013Çarşamba Saat: 20.00


KARIMLA EVLENIYORUM (Nikah Kağıdı)        Adana DT

10.01.2013Perşembe Saat: 20.00


KARIMLA EVLENIYORUM (Nikah Kağıdı)       Adana DT

16.01.2013Çarşamba Saat: 20.00


PİŞTİ                                                                           Antalya DT

17.01.2013Perşembe Saat: 20.00



PİŞTİ                                                                           Antalya DT



23.01.2013Çarşamba Saat: 20.00



KIRKINDAN SONRA                                                Adana DT



24.01.2013Perşembe Saat: 20.00



KIRKINDAN SONRA                                                Adana DT



30.01.2013Çarşamba Saat: 20.00


YAĞMUR DURDUĞUNDA                                      İstanbul DT

31.01.2013Perşembe Saat: 20.00


YAĞMUR DURDUĞUNDA                                      İstanbul DT


 (www.kanal46.com)