İbrahim Gülsu başkanlığında toplanan KAR-DER-BİR  yönetim kurulu 2014-YGS sınavındaki başarı sıralamsını açıkladı.


Çözüm Dershanesinde düzenlenen toplantıda ilimizde ilk ona giren 2014-YGS sonuçlarında ilk 10 derece belirlenerek açıklandı.


Başkan İbrahim Gülsu, “YGS 23 Mart 2014 tarihinde ÖSYM tarafından yapılmış ve sonuçları 29 Mart 2014 Cumartesi günü açıklanmıştır. 2014-YGS sonuçları, 6 gün gibi rekor sürede açıklanması ve sınav sorularınının tamamının yayınlanmaması bir ilktir. Bildiğimiz gibi her testteki soruların yüzde 20’si yayınlanmıştır. Her testten 8 soru yayınlanması öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve biz eğitimciler tarafından olumlu bulunmamıştır. Özellikle sınav sonuçlarına bakan bir öğrenci hangi branşlardan ve hangi konulardan eksiği bulunduğunu anlamamaktadır. Bu nedenle LYS için yol gösterici özelliğini kaybeden bir sınav olmuştur. Aynı zamanda bir yıl sonra sınavlara yeniden  hazırlanmak isteyen adaylar ve bu adayları hazırlayan öğretmenler için de belirsizliğe yol açmıştır.  KARDERBİR olarak sınavın derslere ve konulara göre analizinin öğrencinin sayfasına yansıtılmasını teklif ediyoruz.


 Bugün burada KARDERBİR üyesi dershanelerin öğrencileri arasında YGS-2014 sonuçlarına göre 6 Puan dalında en iyi 10 öğrenciyi belirlemek için toplanmış bulunmaktayız. Sınav sonuçlarının öğrencilerimize, velilerimize ve şehrimize hayırlar getirmesini ve sınava katılan tüm öğrencilerimize yerleştirmeye katkısı daha yüksek olacak LYS de başarılar dileriz” dedi.


6 Puan türünde ilk 10’a giren öğrenciler ise şunlar;