Kahramanmaraş’ın ‘en’lerinin ödüllendirildiği  1. Kalida Ödül gecesinde, ödüle layık görülen bürokrat, işadamı, sporcu ve esnaf ödüllerini aldılar.


 28 Mart 2012 Çarşamba günü, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde,  saat 19.00’dabaşlayan kokteyl ardından, gecenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, Kahramanmaraş’ın herke için bir sevda, bir marka, ortak bir değer olduğunu belirterek, bu sevdanın aynı zamanda ülkeye hizmet etmek olduğunu söyledi.


Gemci konuşmasında şunları kaydetti: “Haliyle Kahramanmaraş’a yapılan her yatırım, harcanan her emek, dökülen her alın teri çok kıymetlidir. Aslında kıymetli alkımız Kahramanmaraş için çalışanları çok iyi biliyor, fakat biz de istedik ki Kahramanmaraş’a hizmet edenlere bir de biz teşekkür edelim. Böylelikle bundan sonrası için emek verecekleri de teşvik etmiş olalım. Çünkü marifet iltifata tabidir. Ülke olarak yaşadığımız son 2001 krizinden bu yana 11 sene geçti. Türkiye bu 11 sene içinde büyük mesafeler aldı. Bunda siyasilerimiz kadar her türlü olumsuzluğa rağmen bütün dünyayı Pazar olarak gören sanayicilerimiz ve tüccarlarımızın da büyük emeği var. Üretimi, tüketimin gerisinde kalmış, ürettiğini pazarlayamayan evrensel varlığına ve değerlerine sahip olamayana hiçbir ülke, sağlıklı büyüyemez. Dolayısı ile daha güzel yarınlar için daha güzel gelecek için ok üretmeliyiz. AR-GE’ye ve pazarlamaya, ve çalışanlarımıza daha çok yatırım yapmalıyız. Biz mensubu bulunduğumuz TUSKON’da yaklaşık 38 bine yakın üye ile cumhuriyetimizin 100. Yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize katkı sağlamak için çalışıyoruz. TUSKON yabancı devletleri misafir ettiği gibi, devlet adamlarımızın da katıldığı yurt dışı geziler organize etmektedir. Ve geniş pazarlar elde etmek için üyelerimize fırsatlar sunmaktadır.”


DEMOKRASİ SINAVINDAN GEÇTİK


Geçen yıllar içinde ülkenin demokrasi adına önemli sınavlardan geçtiğini, birçok defa demokrasinin güçlenmesi ve istikrar için sandık başına gittiklerini,  seçimleri halkın fikrini yansıtabileceği meşru yollara gördüklerini ve görmeye devam edeceklerini de kaydeden Gemci, sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Şimdi ülkemizin en önemli gündemi bir yeni anayasadır. Milletimizin bütün kesimlerinden gelen talepleri dikkate alarak bütün kurumlarıyla, devletin bütün örgütleriyle, sivil toplumun katkıda bulunduğu demokratik bir anayasa olmazsa olmazımızdır. İşi dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü başkanı olarak, geniş kitlelerin mutabakata vardığı, uzlaşma gayretiyle hazırladığı bir anayasayı daha müreffeh bir ülke olma adına, hukuk önünde herkesi eşit tutma adına, son söz sahibinin halk olması adına, hâkimiyetin gerçekten milletin olması adına, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatı adına, öncelikli ve hayati mesele olarak görüyoruz. Geç kalmadan, sulandırılmadan, yılmadan ve yanılmadan bu çağdaş anayasayı oluşturmalıyız. Fakat bunları yaparken üslubumuza dikkat etmemizi gerekiyor. Bu ülkenin kimliğini taşıyan herkesi hukuk ve haklar nezdinde eşit görüp ve ötekileştirmeden bağrımıza basmaya özen göstermeliyiz” diye konuştu.


Gemci son olarak, KALİDA ailesi olarak birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği günlerde birlikte olmayı sürdüreceklerinin, birincisini düzenledikleri ödül gecesinin ikincisinin de buluşma dileği ile sözlerine son verdi.


ŞEHRE GÖNÜL VERMİŞ İNSANLAR BURADA!


İkinci konuşmacı olarak platforma gelen Kahramanmaraş belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, bu gecenin büyük anlama taşıdığını, hepsi de birbirinden değerli sanayici, siyasetçi, bürokrat ve işadamlarını ödüllendirdiği için KALİDA’yı ve başkanı Osman Gemci’yi tebrik ederek; “Bakıyorum, bu şehre gönül vermiş, emek vermiş, heyecan dolu insanlar var burada. İnanıyorum, yarınlar daha g3üzel olacak. bu şehrin inşasında, kültüründe, sosyal hayatında ve tarihinde unutulmayacak isimler var. Artık Kahramanmaraş’ta bunlar konuşuluyor. Bizim bu şehre borcumuz var, bu borcu da son kuruşuna kadar ödemek için çırpınıyoruz. Kahramanmaraşlıların, halkın, sanayici ve işadamının, bürokratın ve siyasetçisinin niyeti halis, sağlam. Bu sebeple ki bereket de arka arkaya geliyor.” dedi.


BU ŞEHRİN VALİSİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM


Üçüncü olarak konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş’ı tarihi, kültürü ve sosyal yapısı ile örnek bir kenet olduğunu ve bu şehirde görev yapmaktan gurur duyduğunu kaydetti. Kocatepe şunları söyledi; “Bu kadar güzellikleri burada tutan, ödüllendiren Kalida’yı tebrik ediyorum. Burada ödüle layık görülen insanlar var. Ekonomisine, sanayisine, kültüre ve eğitime katkı sağlayan insanlar dolu burada. Özellikle eğitime ayrı bir parantez açıyorum, Kahramanmaraşlı hayırseverler eğitime büyük önem ve katkı sağlıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başbakanımızın sözleri bir bir yerine getiriliyor ki da beni mutlu ediyor”


Kocatepe ayrıca, Kahramanmaraş, Elbistan ve Türkoğlu organize sanayi bölgeleri ile ilgili bilgiler ve müjdeler de verdi, Kahramanmaraş’taki artan enerji ve sinerjiye hayran olduğunu sözlerine ekledi.


VE ÖDÜL TÖRENİ…


KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe’nin yaptığı gecede ödül törenine geçildi. Keçe, ödüle layık kişi, kurum ve firmaları iki aylık anket çalışması ile belirlendiğini, kılı kırk yardıklarını vurguladı.


1)      Yurtdışına yaptığı yatırımlarla adını duyuran MADO - Mehmet Kanbur adına ödülü yönetim kurulu başkanı yardımcısı Erdal Kanbur aldı. Erdal Kanbur, “bu ödülü, bugünlere gelmemizde, marka olmamızda, dünyaya açılmamızda büyük payı bulunan babam, annem, ağabeylerim ve çalışanlar adına alıyorum. Çünkü bu ödülde onların hakkı, payı çok büyük” dedi.


2)      Kısa sürede büyüme gösteren firma, OKNAL – Azmi Kaptanoğlu…


3)      Yılın erkek sporcusu ve engelli yüzmede Avrupa birincisi, Beytullah Eroğlu…


4)      Yılın bayan sporcusu, trapta Avrupa ikincisi: Safiye Sarıtürk.


5)      Yılın iş kadını; Derya Ongun.


6)      Eğitime yaptığı yatırımlar için, Galip Çalık.


7)      Yılın işadamı ; Hanefi Öksüz.


8)      Yılın zanaatkarı; Hüseyin Kopar.


9)      Kahramannaraş’ın tanıtımınına destek veren, Kemal Karaküçük.


10)   Yılın bürokratı ; Emn.Md. Mustafa Aydın


11)   Sosyal sorumluluk ödülü ; Mustafa Poyraz.


12)   Yılın girişimcisi; S.Ziya Gümüşer.


13)   Kültürün devamlılığına katkı sağlayan; Sıdıka Gürkan (Nakkaş)


14)   Tarih ve kültüre hizmet ödülü; Yazar Yaşar Alparslan.


15)   Bilimsel çalışma adına; Prof.Dr.M.Hakkı Alman, ödüle layık görüldüler.


 NİHAYET KALİDA ÖZEL ÖDÜLLERİ


Bu ödül töreni ardından, KALİDA ödül törenine geçildi. Eğitime, sanayi yatırımlarına, sosyal hayata katkılarından ötürü;


Elbistanlılar adına Emin Polat’a


Pazarcıklılar adına; İsmail Dizlek’e


Afşinliler adına; İlyas Sarı’ya verilirken, KALİDA’nın takdir ödülü ise terzi ve konfeksiyoncular için yaptığı başarılı çalışmalar adına oda başkanı İhsan Kurtar’a verilirken, gecenin en anlamlı ve en büyük ödülü olan KALİDA ÖZEL ÖDÜLÜ Defterdar Osman Koçaş ve son olarakda Kahramanmaraş valisi Şükrü Kocatepe’ye verildi.


Kocatepe’ye özel ödülünü KALİDA Başkanı Osman Gemci verdi.


Ödül töreni ardından, aile olarak bir de toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.  (Kimlik / www.kanal46.com)


 


 


 

Editör: TE Bilisim