Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan asma yaprağının kilogramı dalında 2 liradan satılıyor


MERSİN (AA) -  Kilogramı geçen yıl 1 lira olan asma yaprağının bu yıl tarlada 2 liradan alıcı bulması Erdemli ilçesinde hasata başlayan üreticileri mutlu ediyor.


Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç, Üzümlü Mahallesi'ndeki asma yaprağı hasat törenine katılarak, işçilerle birlikte yaprak topladı.


Hasat sonrası gazetecilere açıklama yapan Gürgenç, Erdemli'de yaklaşık 2 bin dönüm arazide dikili üzüm bağından bin ton yaprak hasat edilmesinin beklenildiğini söyledi.


Asma yaprağının üreticiler tarafından geçen yıl 1 liradan satıldığını hatırlatan Gürgenç, "Asma yaprağı bu yıl 2 liradan dalında alıcı buluyor. Erdemli’den hasat edildikten sonra bu yapraklar Türkiye’nin değişik bölgelerine sarma olarak tüketilmek üzere gönderiliyor. Fiyatın geçen yılın iki katı olması bizleri çok mutlu ediyor" dedi.


Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Halil Gür ise kendilerinin de üreticilere daha kaliteli üzüm yetiştiriciliği ve kimyasal kalıntılara karşı mücadele eğitimi verdiklerini söyledi.


Asma yaprağının fiyatının son yıllarda üreticiyi memnun ettiğini anlatan Gür, üzüm bağlarının bakımlarının da daha modern yöntemlerle yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.


Üzümlü Mahallesi muhtarı Mustafa Başbilen ise mahallede 500 dönüm arazide üzüm bağı bulunduğunu belirterek "Yaklaşık 2 ay süren yaprak hasadından bin ton ürün elde ediliyor. Mahallemizin sakinleri sabahın erken saatlerinde başladığı yaprak hasadını akşama kadar yapıyorlar" diye konuştu.


(AA)

Editör: TE Bilisim