Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, 12 Eyül Pazar günü yapılan referandum sonucu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; ''Bu adımı demokratikleşme ve istikrar adına önemli görüyoruz'' ifadesini kullandı.

Başkan Balduk yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişiklik paketinin referandumda kabul edilmesinin iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandığını belirttib.

Neticeyi demokratikleşme ve istikrar adına önemli bir adım olarak gördüklerine vurgu yapan KATSO Başkanı Mehmet Balduk, açıklamasında şunları kaydetti:

''Evet, kararı, dışarıdan Türkiye'ye bakışta istikrara olan güveni pekiştirecektir. Sandıktan 'evet' oyu çıkması hem ekonomik hem de sosyal alanda ülkenin ilerlemesine katkıda bulanacaktır. Gerçek anlamda hukuk devletinin oluşması şu anda Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Bireysel hak ve özgürlüklerin oluşması, demokrasinin gelişmesi için 'evet' kararını son derece olumlu buluyorum. Şimdi toplumsal uzlaşma ile sıfırdan yeni bir anayasa yapılmasının önü açılmıştır.'' (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim