Kahramanmaraş Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) hibe kaynaklarından kente kazandırmak istediği “Konfeksiyon İşçisi Yetiştirme ve İstihdam Projesi” Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardımlar çerçevesinde Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı tarafından kabul edildi.

Kahramanmaraş Belediyesi, Avrupa Birliği destekli “Konfeksiyon İşçisi Yetiştirme Projesi” kapsamında kentte çok sayıda işsiz gencin katılabileceği kurs düzenleyecek. Proje kapsamında kursiyerlere konfeksiyon alanında pratik ve teorik dersler verilecek ve günlük 15 YTL civarında ödeme yapılacak.

Ortak projeyle ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş’ın AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, insanlara balık yemeyi değil balık tutmayı öğreteceklerini söyledi.

Yetişmiş insan gücünün hem ülkeye hem de kente getireceği yararların olacağını söyleyen Başkan Poyraz, gençlerin iş yaşamında geleceklerini tetikleyen böyle bir hizmeti Kahramanmaraş’a kazandırdıkları için mutluluk duyduğunu söyledi.

Poyraz yaklaşık 330 bin Euro tutarındaki "Konfeksiyon İşçisi Yetiştirme ve İstihdam” Projesinin AB tarafından kabul gördüğünü ve anlaşmanın 16 Aralık 2008 tarihinde imzalandığını belirtti. AB Komisyonu tarafından kabul edilen projeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz şunları kaydetti: “Projeden 18–24 yaş arası, İŞKUR’a kayıtlı en az lise mezunu 240 işsiz genç yararlanacak, kurs sonunda sertifika verilecektir. Kurs sonunda kursu bitirenlerin yüzde 55’i istihdam edilecektir. Eğitimin iki haftası sınıfta kalan 18 haftası ise iş yerinde yapılacaktır. Aynı dönemde 4 ayrı sınıfta eğitim olacak, her sınıfta 30 kişi kurs görecektir. Eğitimleri başarıyla tamamlayan en az 132 kursiyer, proje kapsamında taahhütte bulunan proje ortakları kuruluşlar tarafından istihdam edilecektir.”

AB tarafından desteklenen, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Terzi ve Konfeksiyoncular Odası, Kız Meslek Lisesi ortaklığıyla Kahramanmaraş Belediyesi tarafından uygulanacak ve yönetilecek proje ile 240 kişi eğitim görecek. Yaklaşık 330 bin Euro`ya mal olacak proje maliyetinin yüzde 90`ı AB hibesinden karşılanacak. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim