Kahramanmaraşlı Çiftçiler Güneş Enerjisi İle Isınan Seraları Gezdi…


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son yıllarda hızla gelişmekte olan seracılık konusunda çiftçilere yenilikleri göstermek ve verilen hibe desteklerinden azami seviyede faydalanmalarını sağlamak amacıyla Kilis iline teknik bir gezi düzenledi.


Alternatif enerji kaynaklarıyla (biogaz,jeotermal,rüzğar ve güneş enerjisi)  ile ısınan seralara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe desteği verilmesi üzerine seracılık yapan  köy ve kasabalarımızın bu destekten faydalanmalarını teşvik etmek amacıyla Kilis İlinde bulunan S.S Çukuroba Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait, projelendirilmesi ve yapımı GAP idaresi başkanlığınca güneş enerjisi ile ısıtma sistemleri İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından  yapılan 4032  m2.lik sera yerinde çiftçilerle beraber incelendi.


Kilis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de ziyaret edilerek İl Müdürü Songül Kadıoğlu’ dan ilin tarımı hakkında bilgi alındı. Ziyaretten dolayı memnununiyetini dile getiren Kadıoğlu İllerarası koordinasyona önem verdiklerini söyleyerek ‘Bizlerde ilerleyen günlerde Kahramanmaraş’ı, çiftçilerimizle beraber ziyaret ederek ilin tarımsal potansiyelleri hakkında bilgi alacağız’ dedi.


Teknik geziye Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal, Türkoğlu İlçe Müdürü Hayri Uyduran ve teknik elemanlar katıldı.


Teknik gezi Müdürlüğümüz ve çiftçilerimiz adına oldukça verimli geçti.

Editör: TE Bilisim