Kahramanmaraş Defterdarı olarak yaklaşık 7 yıldır görev yapmakta olan Osman Koçaş’ın bir süredir beklenen tayini çıktı. Koçaş, Karabük defterdarlığı görevine atandı.


Kahramanmaraş halkı, basın ve bürokrasi tarafından çok sevilen Osman Koçaş’ın tayini kentte üzüntüye neden oldu. Kahramanmaraş’ta görev yapmanın kendisi için büyük bir onur ve gurur olduğunu dile getiren Koçaş; “Gönül isterdi ki daha uzun yıllar bu kahraman insanlara hizmet edelim ama kısmet buraya kadarmış. Gideceğim yerde de çok sayıda Kahramanmaraşlının bulunduğunu öğrenmek beni mutlu etti. Sağolsunlar hemen aradılar. Görev yaptığım süre içerisinde bana yakın ilgi ve alaka gösteren tüm Kahramanmaraş halkını en içten selam ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Bu arada Koçaş’ın yerine bir atama yapılmaması ise dikkat çekti.


Öte yandan; Osman Koçaş’ın tayininin çıkmasına çok üzülenlerden birisi olan gazeteci Mustafa Şirin; “Sayın Defterdarımız Osman bey benim okul ağabeylerimizdendi. Ben de Çukurova Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Gerçekten Osman bey Kahramanmaraş’ta görev yaptığı süre içerisinde toplumun her kesimi ile kurduğu sıcak ve samimi ilişkiler nedeni ile hayli sevilen bir bürokrattı. Ne yapalım kısmet buraya kadarmış. Kendisine Kahramanmaraş’a yaptığı hizmetlerden dolayı bir Kahramanmaraşlı olarak çok teşekkür ediyorum. “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” felsefesinde yatan anlayışın gereği olarak tüm insanlığa layık olduğu hizmeti sunmayı kendisine her zaman misyon edinen Osman ağabeye gittiği yerde de başarılarının devamını diliyorum” dedi.


BAŞARILI BÜROKRAT OSMAN KOÇAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ:


26.04.1965 tarihinde Ankara İli Şereflikoçhisar İlçesi Üzengilik köyünde doğdu.


BULUNDUĞU GÖREVLER TARİHLERİ :


Maliye Bakanlığı Ankara Defterdarlığı Muhasebe Denetmen Yardımcılığı : 1989


Maliye Bakanlığı Adana Defterdarlığı Muhasebe Denetmen Yardımcılığı : 1989


Maliye Bakanlığı Kayseri Defterdarlığı Muhasebe Denetmenliği : 1991


Maliye Bakanlığı Batman Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü : 1997


Maliye Bakanlığı Rize Defterdarlığı Defterdar Yardımcılığı : 2000


Maliye Bakanlığı Kars Defterdarlığı : 2003


Maliye Bakanlığı Kahramanmaraş Defterdarlığı : 2006-2013


AİLE BİLGİLERİ: Evli ve 2 çocuk babası


MALİYE BAKANLIĞI, 23 İLİN DEFTERDARLIĞINA YENİ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİRDİ.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli; Zonguldak Defterdarlığı'na Adıyaman Defterdarı Şefik Tongal'ı, Adıyaman Defterdarlığı'na Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay'ı, Bayburt Defterdarlığı'na Milli Emlak Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Davut Karadağ'ı, Eskişehir Defterdarlığı'na Çorum Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan'ı, Çorum Defterdarlığı'na Eskişehir Defterdarı İhsan Özbay'ı, Trabzon Defterdarlığı'na Kayseri Defterdarı Enver Çokyiğit'i, Kayseri Defterdarlığı'na Denizli Defterdarı Mehmet Özefe'yi, Bolu Defterdarlığı'na Manisa Defterdarı Zekai Dede'yi, Manisa Defterdarlığı'na Uşak Defterdarı Abdullah Kırım'ı, Uşak Defterdarlığı'na Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu'nu, Sivas Defterdarlığı'na Bilecik Defterdarı Mehmet Koray Alper'i, Bilecik Defterdarlığı'na Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin'i, Kırklareli Defterdarlığı'na Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar'ı, Çanakkale Defterdarlığı'na Yozgat Defterdarı Mustafa Işık'ı, Yozgat Defterdarlığı'na Artvin Defterdarı Abdurrahman Altındağ'ı, Artvin Defterdarlığı'na Rize Defterdar Yardımcısı Zeki Aydoğan'ı, Erzincan Defterdarlığı'na Elazığ Defterdarı Rıfat Özyünlü'yü, Elazığ Defterdarlığı'na Karaman Defterdarlığı Muhasebe Müdürü Erdoğan Yıldıraner'i, Karabük Defterdarlığı'na Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş'ı, Şırnak Defterdarlığı'na Sinop Defterdar Yardımcısı İbrahim Kulaoğlu'yu, Nevşehir Defterdarlığı'na Muş Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman'ı, Muş Defterdarlığı'na Konya Defterdar Yardımcısı Mustafa Yum Uşak'ı, Ardahan Defterdarlığı'na Yozgat Defterdar Yardımcısı Mehmet Doğan'ı atadı.

Editör: TE Bilisim