Demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi ve Kahramanmaraş’ta demiryolu taşımasının arttırılmasını sağlamak için yapılan toplantıda konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, demiryollarını doğru kullanarak nakliye maliyetlerinin aşağıya çekilebileceğini, böylece rekabet şansının daha da artacağını öne sürdü.

KATSO Meclis salonunda TCDD ve Demiryolu Taşımacıları Derneği işbirliği ile Demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi ve Kahramanmaraş’ta demiryolu taşımasının arttırılması sağlamak için toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Balduk, nakliye maliyetlerinin yüksek olduğunu söyledi. Dünyada oluşan rekabet ortamında ayakta kalmak için maliyetlerin mutlaka düşürülmesi gerektiğinin altını çizen Balduk, bu şekilde rekabet etme şansının artacağını vurguladı.

Birçok bölgede demir yolu taşımacılığının kullanıldığını anlatan Balduk, son yıllarda demiryolu taşımacılığının Türk ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Demir yolu taşımacılığının kısa mesafede fazla uygun olmadığını işaret eden Balduk; “Sanayici için nakliye maliyetleri ciddi unsurlar oluşturuyor. Bizler işadamı olarak küresel ekonomiyle savaşırken, maliyetleri aşağıya çekmek zorundayız. Demiryolunu doğru kullanırsak nakliye maliyetlerini aşağıya çekebiliriz. Böylelikle dünya platformunda daha iyi rekabet edeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Önder Gümrükleme A.Ş. sahibi Fuat Özdemir ise, pamuk ve elyafın kâr oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek konunu göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Kısa mesafede demiryolunun pek fark etmediğini kaydeden Özdemir, maliyetlerin düşürülmesinin de mümkün olduğunu öne sürdü.

VAGON YÜKLEMELERİNDE SIKINTI VAR

Özdemir şunları anlattı: “Taşınan mallara bakıldığında pamuk ve elyafın çok az olduğunu görüyoruz. Kısa mesafede bu ürünlerin taşınması cazip değil. Ama bu Kayseri’de çok güzel çalışıyor. Gaziantep’te sıkıntı oldu. Demiryolları yakın mesafe kârlı hale getirilebilir. Mersin Limanı’nda vagon yüklemelerinde sıkıntı var. Konteynırlar direk vagonların içine yüklenmiyor. Şu anki uygulanan sistemde konteynırların geçici kabul ithalatı yapılıyor. Dolu konteynırlar liman dışına çıkartılıyor. Bunun için acenteler kabul ithalat bedeli olarak firmalardan 80 dolar alıyor. Bu 18 tonluk pamuk konteynırı için çok büyük bir maliyet. Bu geçici kabul sağlandıktan sonra bu konteynırı bir araca yükleyerek liman dışındaki sahaya taşıyorsunuz. 40’lık konteynırın fiyatı 70-75 dolar. Dışarı çıkardığınız bu konteynırı büyük bir makineyle yere indiriyorsunuz. Bunu içinde 10 dolar ödüyorsunuz. Sonra konteynırdaki balyaları forkliftle rampada vagona bırakıyorsunuz. Bunun da maliyeti 25 dolar. Daha sonra iş yükün Kahramanmaraş’a nakliyesine geliyor. Bu aradaki operasyonun kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Mersin İşletme Müdürlüğü’ne 143 dolar terminal hizmeti ödeyip, o konteynırı liman dışına çıkartmadan liman sahası içerisinde balyaları vagonlara yüklemek gerekiyor.”

Bu yükleme işlemi için limanın altyapısının olmadığının hatırlatan Özdemir, “Bu vagonların liman içerisine girmesini sağlayacak bağlantılar var. Ama liman içersinde konteynırdan vagona yükleme yapılabilecek terminal yok. Mersin Liman İşletmesi bu imkanı bize sağlar biz de bu yüklemeyi gerçekleştirirsek, liman içerisindeki dolu konteynırı alırken ödediğimiz 35 doları ödemeyiz.”diye konuştu. Özdemir, TCDD’nin Kayseri-Gaziantep-Kahramanmaraş bağlantılı çalışmasında çok fayda olacağını savundu.

DÜŞÜK MALİYETLİ TAŞIMA İMKANI

Rino Trans firması sahibi İbrahim Öz, ise yaptığı konuşmada Kahramanmaraş sanayicisinin demiryolu taşımacılığın daha fazla kullanmasını sağlamak için toplantı yaptıklarını anlattı. Düşük maliyetli taşıma imkanı sunarak sanayicinin rekabet gücüne katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Öz, Kayseri ve Gaziantep’te bunu başardıklarını söyledi. Öz, “Türkiye ‘de yıllık demiryolu taşımacılığı yaklaşık 20 milyon ton civarında. Amacımız Kayseri ve Antep gibi Kahramanmaraş’ın demiryolu taşımacılığını daha fazla kullanması sağlamak. Sanayiciye katkı sağlayarak, rekabet gücünü arttırmak. Bununla ilgili firma olarak çalışma yaptım. Önümüzde Kayseri ve Gaziantep gibi iki örnek var. Gaziantep’te şuan 250 firma demiryolu taşımacılığını kullanıyor. İlk başlarda sadece Mersin’e taşımacılık yapmayı planlarken, artık Gaziantep’ten Orta Avrupa’ya kadar taşımacılık yapıyoruz. İleriki hedeflerimiz Türki devletlerine yapmak. İnşallah bu başarıyı Kahramanmaraş’ta yakalayacağız. Bunun için önümüzde engel yok. Yeter ki sanayicilerimizi bunu projeyi desteklesin.”diye konuştu.

Kahramanmaraş’a bu doğrultuda yatırım yapacağını müjdesini de veren Öz, şöyle devam etti: “ben firma olarak Kahramanmaraş’a yatırım yapacağım. Şuan Kahramanmaraş Merkez, Türkoğlu ve Narlı olması konusunda karar veremedik. Önümüzdeki günlerde tekrar Kahramanmaraş’a gelerek firmaların lojistik müdürleriyle toplantı yapacağız. Bu sorunu da çözeceğiz.”

TCDD KABUK DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Başkanı Mete Tırman, böyle bir toplantının 10 sene önce yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Demiryollarının 2003 yılından itibaren kabuk değiştirmeye başladığını dile getiren Tırman, demiryollarının çok kötü bir noktadan iyi bir noktaya doğru geldiğini ileri sürdü. Tırman, önümüzdeki 5 yılı demiryolu yılı olarak algıladığını açıkladı. Tırman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’den, Sibirya’ya kadar taşınması riskli olan portakal taşıdım. İzmir’de bir firma deposundan aldığı suyu Güneydoğu’nun ücra köşelerine kadar demiryolu ile dağıtıyor. Bununla övünerek herkese anlatıyor. Bu durum olmaz gibi görüksede artık oluyor. Ben eminim ki Kahramanmaraş’ın ihtiyaçlarının tamamını olmasa da büyük beklenti içerisine girmeden, ayaklarımız yere basarak çözeceğimizi düşünüyorum. Eminim Kahramanmaraş, bugün Gaziantep’in önemli adımlar attığı demiryolu taşımacılığında bu bölgede ikinci kent olacak. Zaman zaman sorunlar yaşanacak. Ama bilin ki bu sorunları çözecek kapasitede firmalar var. Bu firma çalışanları, TCDD çalışanlarıyla birlikte mucize yaratıyor.”

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Mersin Limanı İşletmesi Müşteri Hizmetleri Müdür Yardımcısı Yaşar İnal, limandan yapılan yük taşımacılığında Kahramanmaraş’ın büyük önem taşıdığını ifade ederek şunları söyledi: “devir sırasında limanda azı sorunların yaşandığını hepimiz biliyoruz. B sorunların kısa sürede üstesinden geldik. 33 milyon EURO makine yatırımı yaptık. Yeni saha açma çalışmalarımız devam ediyor. 4 aylık süre içerisinde dış ticaret yüzde 20 arttı. Burada en büyük pay sahibinin başında Kahramanmaraş geliyor. Kahramanmaraş sanayicisini destekliyoruz ve arkasındayız. Demiryolu ile yapılacak taşımacılıkta üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

KAHRAMANMARAŞ’A 11 SAATTE GELİYOR

TCDD 6. Bölge Hareket Müdür Yardımcısı Osman Yıldırım ise TCDD’yi anlatan bir sunum yaptıktan sonra çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, özellikle yük taşıma faaliyetlerinin şehir dışına çıkarılması ve hızlı tren çalışmaları olduğunu belirtti. Kahramanmaraş’ın yük taşımasının büyük kısmını Mersin Limanı’ndan yaptığını bildiklerini ifade eden Yıldırım, limandan kalkan bir trenin yaklaşık 11 saatte Kahramanmaraş’a ulaştığını söyledi.

Özel vagon sayısının gittikçe yaygınlaştığına dikkat çeken Yıldırım, bunların büyük bölümü Adana-Mersin, Mersin-Toprakkale gibi yük merkezlerinde yoğunlaştığını anlattı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan firma sahipleri şikayet ve önerilerini ilgi kişileri iletti. (ajans 46 - www.kanal46.tv)