Oyakbank’ın tamamını satın alan Hollandalı ING grubunun, Erzurum’a yapmayı planladığı operasyon merkezi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) girişimleri sonucu Kahramanmaraş’a kuruluyor.

Son yıllarda harcadığı emek ve sermaye ile tamamen üretime dayalı bir büyümenin olduğu Kahramanmaraş, yatırım açısında cazibe merkezi haline geliyor. Türkiye’nin en girişimci kentleri arasında ilk sıralarda yer alan kentin ekonomik göstergelerindeki sürekli yükselme yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor. Şehirde görülen kredi ve mevduat canlılığının her geçen yıl artarak devam etmesi yeni bankaların açılmasına ve mevcut bankaların şube sayısını arttırmasına neden oldu.

Her yıl ihracatı artan ve son iki yılda 2 milyar doların üzerinde özel sektör yatırımı olan şehirde yeni yatırımları da beraberinde getiriyor. Oyakbank’ı satın alan Hollandalı ING grubu, Türkiye’de temmuz ayında itibaren yapacağı yatırım hamlesi içerisinde Kahramanmaraş'ta yer alacak. Banka, Erzurum’a yapmayı planladığı operasyon merkezini, KATSO’nun girişimleri neticesinde Kahramanmaraş'a yapma kararı aldı. Bu yatırım, şehrin hizmet sektörünün gelişmesi, ticaretin artması ve sosyal yaşamının canlanmasına büyük katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş’ta 12 bin metrekarelik bir ofis alanına sahip bir merkez kuracak olan Oyakbank (ING Bank), bütün operasyonel hizmetlerini bu üsten verecek. Kahramanmaraş’ta böyle bir üs kurmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade eden Oyakbank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, bu girişim kararında Kahramanmaraşlı işadamlarının yakın ilgisinin ve şehirde üniversite olmasının etkili olduğunu söyledi. Bankaların gelişen teknoloji sayesinde Hindistan’da bile hizmet verebildiklerini belirten Eminsoy, bazı basın organlarında yer alan açıklamasında şöyle konuştu: “Operasyon merkezimizi Maraş’a kuracağız. İstanbul’un dışına çıkacağız. 12 bin metrekare ofis alanı olan bir yer yapacağız. Şu anda arazinin satış iznini bekliyoruz. İnşaat maliyeti 12 milyon dolar olacak. İlk başta 250 kişiyle başlayacağız ama minimum bin kişinin çalışacağı bir yer olacak. Bu beni heyecanlandırıyor çünkü bu şehirler sanayileşmiş şehirler. Buralarda devamlı işçiye ihtiyaç var ancak üniversiteden mezun olan insanlar ya göç etmek zorunda kalıyor veya aldığı eğitime uygun olmayan işlere giriyor. Bizim yaratacağımız iş, üniversite mezunu insanları tatmin edecek iş olacak.”

Konuyu değerlendiren KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, kent ekonomisinin her geçen gün gelişerek belli bir noktaya geldiğini ifade ederek, şehrin bankaların cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Kahramanmaraş’ın diğer illere göre mevduatın yatırıma daha fazla dönüştüğünün altını çizen Balduk, böylece şehrin güçlü girişimci yönünün ortaya çıktığını kaydetti. Oyakbank Genel Müdürü Hakan Eminsoy’a teşekkür eden Balduk, bu yatırımın kentte hizmet sektörünün gelişmesine ve sosyal yaşamın canlanmasına büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. Balduk, “Eğitim düzeyi yüksek, satın alma gücü yüksek, 1000 kişilik beyaz yakalı topluluğun Kahramanmaraş'ta yaşayacak olması kentte hizmet sektörünü geliştirecek, ticareti arttıracak ve sosyal yaşamı canlandıracaktır. Bu açıdan çok ama çok önemli bir yatırımdır. Bu yatırımın gerçekleşmesi için Oyakbank ile yapılan görüşmeyle kapıyı açan Hanefi Öksüz ve arsa tahsisinde yardımcı olan OSB Müteşebbis Heyeti ile Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim