Dünyadaki Küresel kriz nedeniyle Dünyanın dev firmaları bir bir iflasını ilan edip, ülkeler bu krizden çıkabilmek için paket üstüne paket açıklarken, teğet geçeceği söylenen Kriz Türkiye’yi dolayısıyla da Kahramanmaraş’ta ki iş adamlarını da etkiliyor.

Kahramanmaraş’ta ki devasa firmalar istemeyerekte olsa işçi çıkartarak ayakta durmaya çalışırken krize inat yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın önü de maalesef bilinmeyen nedenlerden dolayı kesiliyor.

İşte krize inat yatırım yapmak isteyen konfeksiyoncu işadamlarımızdan bir tanesi de PİSERRO markasıyla Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuran Ali Rıza Kısakürek.

Bilindiği gibi Ali Rıza Kısakürek Osmaniye yolu üzerinde ki fabrikasının önünde bulunan Tarım İl Müdürlüğü’ne ait Tohum Ayıklama Merkezi adıyla kurulan ve yıllardır atıl vaziyette bekleyen birkaç binanın olduğu 18.500 M2’lik arsaya talip olmuş ve burada bölgeye yakışır büyüklükte Showroom, Yaz- Kış koleksiyonlarının sunulacağı defile salonu, 400 kişiye iş imkânı ve Kahramanmaraş’ı konfeksiyonun merkezi yapacak yatırım yapmak istediğini söylemişti.

Ancak her ne hikmetse zamanın bazı siyasileri ve yine zamanın Tarım İl Müdürü’nün buna engel olduğu ileri sürülmüştü. Yapacağı bu yatırımın kendisinin en büyük hayali olduğunu her konuşmasında dile getiren ve çevre illerin ‘Gel yatırımını burada yap sana istediğin imkânı sağlayalım’ sözlerini elinin tersi ile iten iş adamı Kısakürek bu hayalinden vazgeçti mi bilinmez, ancak bu kriz döneminde herkes işçi çıkarırken onun (400 kişiye iş imkânı sağlayacağım) demesinin yabana atılmaması gerektiği düşünülmelidir.

Başbakan Erdoğan ısrarla yatırımcıların korunmasını, gereken yardımın yapılması ve kolaylığın gösterilmesini her konuşmasında dile getirirken, hatta bunu hızlandırmak adına şu anki Valimiz M. Niyazi Tanılır’ın projesi olan Tek Adımda Yatırım (TAY) bürolarının Türkiye’nin 81 ilinde açılması talimatını verdiği halde nedense bu korunma, yardım ve kolaylık Kısakürek’e gelince sanıyoruz durdu.

Aradan yıllar geçmesine rağmen (şu anki durum nedir?) diyerek yaptığımız araştırmada, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır tarafından Ali Rıza Kısakürek’e gereken kolaylığın gösterilmesi ve yatırımcının önünün açılması istenmesine rağmen, yine geçtiğimiz aylarda Başbakan Erdoğan’la bir dizi açılışlar için kentimize gelen Tarım Bakanı’nın Tarım il Müdürü’ne vermiş olduğu talimata rağmen Tarım İl Müdürü ısrarla ve inatla bu 18.500 M2 lik arsayı iş adamına vermemekte direndiği iddia ediliyor. Üstelik İşadamı burayı bedelsiz istemiyor, bir komisyon kurularak tespit edilen eşdeğerde bir arsanın üzerinde Tarım İl Müdürlüğü’nün bu binalarını yapmayı taahhüt ediyor.

Bizler de Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlının çıkanlarını koruyup gözeten gazeteciler olarak Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin’e soruyoruz:

1- Bu arsanın içerisinde Tohum Ayıklama Merkezi adıyla yapılan binaların içlerinin boş olduğunu ve atıl durumda olduğunu biliyoruz, öyleyse bu teklifi neden geri çeviriyorsunuz?

2- Ali Rıza Kısakürek’in buraya bir iş yeri açması Tarım İl Müdürlüğü’nü ne gibi bir zarara mı uğratıyor ki bu kadar inat ediyorsunuz?

3- Tarım Bakanı’nın talimatına ve İl Valisi’nin tavsiyesine rağmen kime, neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz?

4- Şu kriz ortamında 400 kişiye iş imkânı sağlayacak olan bir yatırımcı sizin için neyi ifade ediyor?

5- Yoksa bir zamanlar olduğu gibi bazı siyasetçilerin kısır çekişmeleri yüzüne mi bu işe karşı çıkıyorsunuz?

Bu soruların cevabını bir basın toplantısı ile duyurursanız, bizler de sorumlu gazeteciler olarak bilgi sahibi olur ve Kahramanmaraş halkını aydınlatırız.



Editör: TE Bilisim