Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) KOSGEB desteği ile düzenlediği “İleri Satış Teknikleri” ve “Müşteri İlişkileri” konulu sertifikalı eğitim seminerini yoğun katılımla gerçekleştirdi.


125 kişiye verilen eğitim, KALİDA konferans salonunda yapıldı. Eğitimi veren Uzman Eğitimci İsmail Karasu, “İşletmeleri kurumsallaştırmak ve verimliliklerini artırmak için talep ettikleri bu eğitimler daha önceleri sadece büyük şehirlerde yapılıyordu. Şimdi Anadolu’nun her yerinden eğitimler için talep geliyor. Anadolu’da şirketlerin kurumsallaşma için eğitimlerin devam etmesi çok önemli.  İnanılmaz bir dinamizm var.”dedi.


Günümüzde satış ve pazarlamanın, işletmenin temel dinamikleri olduğunu belirten İsmail Karasu, "Satış varsa her şey vardır. Satış yoksa hiç bir şey yoktur.” Satış ve pazarlama ekibinin gizli potansiyellerini ortaya çıkartmak, kendi kendilerini motive etmeyi öğrenmeleri, kendilerine güvenin önemini, ürüne güvenin önemini bilmeleri ve bu teknikleri işlerine yansıtmaları, ayrıca müşteri ilişkilerinde uygulamaları gereken temel iletişim becerilerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır.”dedi.


İleri Satış Teknikleri, eğitiminin ana başlıklarına değinen Karasu, “Kazanan satıcı olmak için hayata meydan okumak gerekir. Satışçı engelleri engel olarak görmez, yüksek moral ve motivasyon sahibidir.


Satış, satıcı ve potansiyel müşteri kavramları iyi bilinmeli ki satın alma nedenlerinin irdeleyebilelim. Rekabette farklılık oluşturan sebep satıcılık ve müşteriye ilgi göstermektir.”dedi.


Müşteri İlişkileri ve Müşteri Memnuniyeti, başlıklı eğitimde konuşmasını sürdüren İsmail Karasu, “Günümüz satış ve pazarlama stratejilerinin tümü müşteri odaklıdır. ‘Marifet iltifata tabidir/Müşterisiz meta zaidir.’ Müşteri odaklı olmak, kuruma artı değer oluşturmakta ve taraftar müşterilerin sayısını artırmaktadır. Bu sebeple işletmedeki iş görenlerin müşteriye davranış ve hizmet sunma konusunda kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir.”dedi.


 Müşteri varsa her şey vardır, müşteri yoksa hiç bir şey yoktur, diyen Karasu, “Müşteri kime denir? Müşteri Kimdir? Müşteriye yönelik örgütsel kültürler nelerdir? Davranış becerilerini geliştirme, Siz en iyi misiniz? Müşteriyi kaybetme nedenleri, Profesyonel kimdir? Ve Özellikleri, Müşteri davranış şekilleri ve özellikleri, Müşteri beklentileri ve istekleri, Sorunlu müşterilere yaklaşımlar” gibi birçok başlıkta örneklerle açıklamalarda bulundu.


Beş saat kadar süren eğitimin sununda Uzman Eğitimci İsmail Karasu’ya plaket verildi. Eğitimlerin değişik başlıklarla devam edeceğini söyleyen KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, hem firma sahiplerine hem de firmada çalışanlara yönelik eğitimlerin işletmelerin kalitesine katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim