Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği (KATİB) Ankara’da düzenlenen ‘Kamuda çalışan Taşeron İşçileri”nin mitingine katıldı. Ankara’da bir dizide ziyaret gerçekleştiren KATİB heyeti, Kahramanmaraş’a döndü.


Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekmek amacı ile Taşeron İşçi Dernekleri Federasyonu (TİDF) ve Kamu Taşeron İşçi Dernekleri Federasyonu (KİDF) tarafından 28 Eylül’de Ankara’da düzenlenen mitinge katılan Kahramanmaraş Kamu Taşeron İşçileri Birliği, hedefine ulaşmış bir şekilde Kahramanmaraş’a döndü.
Ankara’da ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlediği 10. Çalışma Meclisi Toplantısına katılan KATİB heyeti, burada kamuda çalışan taşeron işçilerin sesini duyurdu.
26 Eylül’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Başbakan Erdoğan işçinin emekçinin yanında olduklarını, işçi memur ayrımı olmaksızın bir düzenleme yapılmasını istedi.  Bu iki günlük toplantıda “Bakanınızla, Müsteşarınızla ve sosyal taraflarla bu sorunu çözün bu toplantıdan bir sonuç istiyorum, buradan anlaşıp ayrılmanızı istiyorum” dedi.  Başbakanın konuşmasında sonra söz alan Çalışma Bakanı Faruk Çelik “10. Çalışma Meclisini topladık çünkü bizlerde artık bu sorunun çözülmesini istiyoruz, işçinin emekçinin hakkını vermek istiyoruz” dedi.
26 Eylül öğleden sonra yapılan 2. Oturumda sendika temsilcilerinin yaptığı konuşmalardan sonra panel düzenlendi. Panelistlerin 10’ar dakikalık konuşmalarının ardından soru cevap şeklinde devam edildi.


MEHMET SAĞLAM'A ZİYARET
Toplantı sonrası Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam’ı makamında ziyaret eden KATİB heyeti, sorun ve sıkıntılarını burada da dile getirdi.
Ziyarette konuşan Sağlam, Kamu kurumlarında taşeronluğunun kaldırılacağını tüm işçilerin devlet güvencesine alınacağını, emsal teşkil eden işçi ile aynı özlük haklara sahip olunacağını aynı işi yapanların eşit ücret alacağını, bu konu üzerinde üç aydır çalışıldığını, bu konunun düzeltilmesi için Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın canla başla çalıştıklarını belirtti.
KATİB Dernek Başkanı Sultan Ünal ise şunları söyledi: “Bizde bakanımıza randevu talebimizi kabulü  bizleri aydınlattığı için teşekkür ederek  Kahramanmaraş döndük biz kamuda çalışan taşeron arkadaşlarımızın KATİB çatısı altında birleşmesini ve hak  ettiğimiz  emeğimizin  karşılığını alacağımızı ümit ederek  sağlıcakla  kalın diyorum.”
Ziyarette, KATİB dernek başkanı Sultan Ünal’ın yanı sıra Teşkilat başkanı Murat İnce, Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alaaddin Gökmen ve Dernek Sekreteri Kübra Yörür’de hazır bulundu.


Haber: Cebrail SARI

Editör: TE Bilisim