Türkiye İş Bankası ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) arasında imzalanan protokol ile oda üyeleri özel koşullarla nakdi kredi kullanma imkânına sahip oldu.

KATSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine İş Bankası Ticari Satış Direktörü Şaban Demir, KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Başkan Yardımcısı Sermet Çuhadar ve İş Bankası Şube Müdürü İsmet Bozkurt katıldı.

İmza töreninde konuşan İş Bankası Ticari Satış Direktörü Şaban Demir, Kahramanmaraş'ın marka bir şehir olduğunu bunda da odanın büyük bir payı olduğunu söyledi.

KOBİ'lere destek vermek için böyle bir anlaşmaya gittiklerini belirten Demir, İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağladığını ifade etti.

Demir, kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan adımların Kahramanmaraş'ın ekonomik gelişimini destekleyeceğini kaydetti.

KATSO Başkanı Mehmet Balduk da, işlem hacminin artmasını önemsediğini söyledi. Yabancı sermayenin gelmesine karşı olmadığını ancak bankacılık sektöründe yabancılaşmaya karşı olduğunu belirten dile getiren Balduk, bankaların üretimin bloke olması açısından kötü görev ifa edebileceği konusuna dikkat çekti.

Bu açıdan İş Bankası'nı önemsediği vurgulayan Balduk, bankacılık sektörünün ekonominin temel direği olduğunun altını çizdi.

Milli menfaatlerin korunması açısından da sektörün önemine değinen Balduk, İş Bankası'na teşekkürlerini sundu. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmak istenmesine yönelik bir soruyu da cevaplayan Balduk, bunu doğru bulmadığını belirtti.

Türkiye İş Bankası ile KATSO arasında imzalanan protokol sonucu ticari ölçekli firmalara kullandırılabilecek krediler şunlar: Küçük İşletmeler YTL Kredileri, Küçük İşletmeler Orta ve Uzun Vadeli Yatırım Kredisi, Küçük İşletmeler İhracat Döviz Kredisi, Küçük İşletmeler Faturalı Alışveriş Kredisi, İşyeri Kredisi, Ticari Taşıt Kredisi, Traktör Kredisi, Tarım Ekipman Kredisi, Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler Kredisi.
Editör: TE Bilisim