Kahramanmaraş’ta Marfi Otomotiv, FİAT tutkunları için kapılarını açtı. Tekstil ve enerji yatırımları ile kentin önemli sanayi kuruluşlarından olan İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) sevilen Başkanı A. Kadir Kurtul ile kentteki sigorta sektörünün önemli isimlerinden Fuat Sarıkatipoğlu’nun ortaklığında kurulan Marfi Otomotiv, Gaziantep yolu üzerindeki Recep Tayip Erdoğan Bulvarı 5. km’de hizmete sunuldu.

Güler yüzlü ekibiyle satış, servis ve yedek parça hizmetlerini kusursuz sunmayı hedefleyen tesisin açılış töreni 17Mayıs Pazartesi günü öğleden sonra kalabalık sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Marfi Otomotiv'in açılışı siyaset ve iş dünyasını bir araya getirirken, renkli görüntüler de yaşanırken törende ilk olarak kentin halk oyunları gösterilerinden örnekler sunuldu.

Kente gelerek açılış törenine katılan FIAT Türkiye CEO'su Ali Pandır, dünyanın global ekonomik krizle dalgalandığı bir dönemde FIAT'ın büyümesini sürdürdüğünü belirterek; "Krize rağmen otomobil ihracatının yüzde 27'sini gerçekleştirerek sektörde lider olduk" dedi.

FIAT'ın 42 yıldır Türkiye'de hizmet verdiğini ve 450 uzman mühendisle bir aracı sıfırdan başlayıp en mükemmel şekilde yapabilecek kabiliyete ulaştıklarını belirten Pandır, yıllık 400 bin araç üretimiyle Türkiye'nin en fazla otomobil üreten fabrikasına sahip olduklarını ifade etti. Global ekonomik krizin tüm dünyayı etkilediği 2009 yılını başarılı bir şekilde atlattıklarını belirten Pandır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa'daki pazar payımızı artırıp, Amerikan otomobil firması Gresler'in de yüzde 20'sini alarak en büyük ilk 5 otomobil firması arasına girdik. Diğer yandan Türkiye'nin otomobil ihracatının yüzde 27'sini gerçekleştirerek sektörde lider olduk. Bizim FIAT ve TOFAŞ ailesinin bu güce ulaşmasındaki en büyük etken bayilerimizin müşterilerde sağladıkları memnuniyet. İşte bu bayi ağımızı bugün Marfi Otomotiv ile güçlendiriyoruz. Hem satışta hem de bakımda müşterilerimizin memnuniyetini sağlayacağına olan inancımız tamdır.”

Pandır, ekonomik kriz nedeniyle birçok firmanın kapanmayı düşündüğü bir dönemde Marfi Otomotiv için yapılan başvurunun ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Ben özellikle Abdulkadir ve Fuat Bey'i kutlamak istiyorum. Birçok bayiimizin kriz nedeniyle kapanmayı düşündüğü bir dönemde başvuru yaptılar. Onlar kimsenin göremediğini gören, yani bu günlerin farkına varan vizyoner işadamları. Bir kez daha onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan isimlerden Vali Mehmet Niyazi Tanılır ise, Kahramanmaraş'ın ülke ekonomisindeki ağırlığının her geçen gün arttığını ifade ederek, "Kentimiz, tekstilin yanı sıra elektrik üretiminde, çimento ve gıda sektörlerinde Akdeniz'in yükselen bir yıldızı konumunda. Diğer yandan biraz önceki sektörlerde yakalanan başarıyı turizmde de sağlayacağız. İşte bu yatırımın böyle bir dönemde buraya yapılması da bu gelişmişliğin ayrı bir göstergesidir" diye konuştu.

Marfi Otomotiv'in sahibi Abdulkadir Kurtul ise yaptığı konuşmada, FIAT gibi bir markayı temsil etmenin kendileri açısından gurur verici olduğunu söyledi. FIAT'ın dünyadaki üç stratejik üretim merkezinden birinin Türkiye'de olduğunu kaydeden Kurtul, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da, kente böylesine güzel bir yatırımı kazandıran Kurtul ile Sarıkatipoğlu’na teşekkürlerini ileterek, tesisin hayırlı olması dileğinde bulundu.

KATSO Başkanı Mehmet Balduk, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Tanrıverdi, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende daha sonra FIAT Marfi'nin açılışı gerçekleştirildiv. FIAT Türkiye Ceo'su Ali Pandır, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyrz ve firma sahibi A. Kadir Kurtul basın mensuplarının isteği üzerine araçlara binerek poz verdi. Törenin son bölümünde ise kokteyl verildi.

Marfi Otomotiv Plaza Recep Tayip Erdoğan Bulvarı (Gaziantep Yolu üzeri) 5. km’de hizmet veriyor. (Tel.: 0.344 236 30 10) (www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...

Editör: TE Bilisim