Öz Sağlık İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklama ile sendikanın 500 üyeye ulaştığı bildirildi.


Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş il temsilcisi Murat Arifoğlu imzası ile yapılan yazılı açıklamada Hak-İş konfederasyonuna bağlı sendikanın kısa sürede 500 üyeye ulaştığı belirtildi. Mecliste görüşülecek olan torba kanun tasarısında 3 önemli maddenin taşeron işçiler açısından olumlu olduğu ifadelerine yer verilen açıklamada ayrıca sendikaya üye olmak isteyen sağlık taşeron işçilerinin e-devlet üzerinden üye olabileceği de belirtildi.


Öz Sağlık İş Sendikasından yapılan açıklama şu şekilde;


"Öz Sağlık İş Sendikası Sağlık alanında Taşeron olarak çalışan Tıbbi Sekreterler, Kadrolu İşçiler, Özel Hastanelerde ve Tıp Fakültelerinde çalışan Taşeronlar, Bakım ve Onarım Hizmetlerinde, Pişirme ve dağıtım Hizmetlerinde ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimiz için kurulmuş bir sendikadır. Hak İş konfederasyonuna üyedir.


Kahramanmaraş’ta çalışmalara başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen 500 üyeyi kaydetmiş bulunmaktayız. Bizlere güvenerek destek olan ve kısa sürede bu başarıyı yakalamamızda emeği olan herkese ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şu an için Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Hastanelerde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlçelerde Sendikamızı anlatıyoruz ve oralarda da sendikamıza olan ilgi çok güzel. İnşallah kısa sürede Tıp Fakültesi Hastanesinde ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde çalışan işçi arkadaşlarla da bir araya geleceğiz ve oradaki arkadaşları da sendikamıza üye yapacağız. Arkadaşlarımızın bizlere destek vererek tek çatı altında toplanması sesimizin daha güçlü çıkmasını sağlayacaktır. Bizler hakkımız olanın mücadelesini vereceğiz. Hakkımız olanın en üst seviyeden verilmesi için çalışacağız. Buradan başta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Sayın Kamil Türkmen beye ve diğer idarecilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Sendikamıza destek vermekteler ve haklarımızdan yararlanma konusunda bizlere her zaman destek olacaklarını belirtmekteler.


Mecliste görüşülen ve biz taşeronları da ilgilendiren torba yasanın meclis tatile girmeden önce çıkmasını bekliyoruz. Haklarımızın teslim edileceğine inanıyoruz. Hepimizin ümidi kadro verilmesidir. Maaşlarımızın ve sosyal haklarımızın iyileştirileceğine inanıyoruz. Ancak şu anda kadro beklentimizin gerçekleşmeyeceği anlaşılmakta. Ama bizlere Toplu İş Sözleşmesinden yararlanma,Kıdem tazminatı ödenmesi ve Sözleşmelerin 3 yıla çıkarılması gibi hakların verilmesi de eksiklere rağmen memnun olduğumuz maddelerdir. Yasa çıktıktan sonra inşallah bu maddelerin uygulanmasının takipçisi olacağız. Üyelerimizden aidat alınmıyor. Toplu İş Sözleşmesinden yararlanmaya başladıktan sonra cüzi bir ücret alınacaktır. Üye olmak isteyen arkadaşlar e devlet şifresiyle olabilirler."

Editör: TE Bilisim