Merkezi Almanya’da bulunan ve dünyanın en büyük tekstil makineleri üreticisi olan Rieter’in en üst düzey yönetimi olan yürütme kurulu Kahramanmaraş’a gelerek, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO) iş adamlarıyla resepsiyonda buluştu.


Açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı Kemal Karaküçük, şunlaerı kaydetti: “Kahramanmaraş bugün Türkiye’nin en büyük tekstil merkezlerinden birisi olmuştur. İlimizde faaliyet gösteren 500 sanayi işletmesinin yarısını, 1980 yılında başlayarak gelişimi sürdüren tekstil ve konfeksiyon tesislerinden oluşmakta olup, bu sektörlerde 30 bin kişi istihdam edilmektedir. O yıldan bugüne Kahramanmaraş’ta yapılan tekstil yatırımı 4 milyar dolara ulaşmış bulunmaktadır. Tüm bu yatırımlar sayesinde bugün yıllık 400 bin ton üretim ile Türkiye iplik üretiminin % 35’ini karşılayan bir tekstil merkezi olmuştur. Kahramanmaraş’ın bir başka özelliği ise teknoloji seviyesini sürekli şekilde yüksek tutması, dünya ve Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak genç makine parkına sahip olmasıdır. Tüm bu süreçler yaşanırken, Kahramanmaraş’ın en büyük teknoloji partnerlerinden Rieter firmasının değerli başkan ve yöneticilerini ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ta oluşan kapasitenin arkasında büyük oranda Rieter’in payı bulunmaktadır. Gerek satış gerekse satış sonrası hizmet konusunda bizleri en iyi şekilde destekleyerek ilimizin tekstil sektöründeki en önemli partneri konumuna erişmiştir. Kahramanmaraş tekstil sektöründeki yoluna gelişerek devam edecek ve yeni yatırımlarla kapasitesini ve teknoloji seviyesini artıracaktır. Ve yine Rieter o günlerde de bizim en önemli çözüm ortağımız olarak uzun yıllar bizlerle birlikte olmaya devam edecektir. Tüm Rieter ailesine ve her türlü sorunumuzda yanımızda olan Türkiye mümessili Erbel ailesine ve Sayın Haluk Erbel’e sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.”


Rieter Firması Yönetim Kurulu Başkanı Peter Gnaegi ise yaptığı konuşmada; şöyle konuştu: “Türkiye bizim için en önemli pazar. Hindistan ve Çin’den daha değerli bir yeriniz var. Türkiye’de de Kahramanmaraş bizim için çok özel bir yere sahiptir. Şu anda Rieter’in üst düzey bütün yönetimi burada Kahramanmaraş’ta bulunuyor. Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Size birde müjdeyle geldik. Yeni bir teknoloji ürettik. Bu teknolojinin en büyük özelliği ise % 30 daha az enerji kullanıyor olmasıdır. Bu yeni teknolojiye de K46, yani Kahramanmaraş’ın adının baş harfini ve plaka numarası olan 46 rakamını verdik. Sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yeni teknoloji ve verdiğimiz isim sizi ne kadar çok sevdiğimizin bir göstergesidir.” (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim