Türkoğlu Kaymakamı Kaymakam Atila Kantay tarafından başlatılan ve uygulamaya konularak ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların ilgisini çeken iş edindirme projesi hayata geçti.

İlk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) müracaat ederek şehir içi yük taşıma ve bahçe çapalama aracı isteyen Naim Avşar’a alınan aracı Hükümet Konağı önünde törenle teslim edildi. Törene; Kaymakam Kantay ile birlikte Kahramanmaraş il genel Meclisi Meclis Başkanı Fatih Paköz ve Mütevelli heyeti üyeleri de katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Atila Kantay; “İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda 7685 adet Dosyanın bulunmaktadır, bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşların balık tutmayı öğrenecektir. Bu sayede SYD Vakfımız işlevini tamamlayacaktır.bu sayede kapıya kilit vurulacaktır. Kaymakamlık olarak bunun azim ve kararlığındayız,”dedi.

Kaymakam Kantay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim iş edindirme projemize müracaat ederek çalışma ve iş yapma gayretinde gördüğümüz vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapmaya hazırız,getirdiği öneri ve proje uygulanabilir olsun,bizde vakıf mütevelli heyeti olarak yardımcı olacağız ve dosya sayımızı en aza indireceğiz” dedi.

Kaymakam Kantay yaptığı konuşmada bir de müjde vererek “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza büro ilçemizde oluşturulduktan sonra hiçbir bedel ödemeden mikro kredinin yanı sıra bölgemizde ve ilçemizde faaliyet gösteren süt ürünleri tesisleri, mandıralar aracılığı ile keçi dağıtılacak” dedi.

Mutluluğu gözlerinden okunan Yük taşıma ve çapalama aracına kavuşan Naim Avşar ise Kaymakam Kantay ve Mütevelli heyetine teşekkür ederek duyguları şöyle dile getirdi: “Bugün ben çok mutluyum bundan sonra vakıftan yardım alan değil vakfın yardımını alarak kendi işini kurarak birisi olarak evime ekmek götüreceğim,şimdi çok mutluyum ve sevinçliyim Allah razı olsun” dedi.

Naim Avşar adlı Vatandaşa aracı teslim edilirken Vakıf Müdürü Orhan Bağcı ise Kaymakam Kantay, İl genel meclisi meclis başkanı Fatih Paköz ve Vakıf Mütevelli heyeti üyelerinin alkışları arasında Vakıf dosyası yırtılarak imha edildi. (HABER- FOTOĞRAF / OSMAN SAİD AKBABA) (www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim