Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Türkiye'deki diplomalı işsizliğin geldiği boyutlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.


Eskiden Türkiye'deki üniversite sayısının az olduğunu ifade eden Gedik, "Şimdi baktığımızda 200'ü aşkın faal üniversite var. Bazı üniversiteler öğrencilerine maaş gibi ücretler de veriyorlar. Ama üniversiteyi bitirmek işe girmek anlamına gelmiyor. 1 milyon işsiz üniversite mezunu bulunuyor" dedi.


İstanbul Sanayi Odası, "13. Sanayi Kongresi" çerçevesinde gerçekleştirilen İstanbul Gedik Üniversitesi Gençlik Çalıştayı Tepebaşı Odakule'de düzenlendi. Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, çalıştayda yaptığı konuşmada Türkiye'deki diplomalı işsizliğin geldiği boyutlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Eskiden Türkiye'deki üniversite sayısının az olduğunu ifade eden Gedik, "Şimdi baktığımızda 200'ü aşkın faal üniversite var. Vakıf üniversiteleri de devreye girdiğinde, üniversiteye girememe imkanı pek kalmadı. Bazı üniversiteler öğrencilerine maaş gibi ücretler de veriyorlar. Ama üniversiteyi bitirmek işe girmek anlamına gelmiyor. 1 milyon işsiz üniversite mezunu bulunuyor" ifadelerini kullandı.


"GÖRÜNÜME ALDANMAYIN, TUZ BİLE ŞEKER GÖRÜNÜR"


Vasatlığı aşmanın yollarına da değinen Hülya Gedik, sözlerine şöyle devam etti:


"Daralan ekonomik koşullarda işler daha da zorlaşmaya başladı. Bunun yanında üniversite mezunu olup, vasatlıktan çıkmış olmamız lazım. Her ne yaparsanız yapın, üniversite okurken, çalışmanız lazım. Çalışma hayatının ritmine kendinizi alıştırmanız lazım. Okurken çalışmanız, hayatın içinde olmanız lazım. Hemen mezun olduktan sonra iş bulabilmek için mezun olmadan önce çalışmışlığınız olması lazım. Üniversite okurken çalışmanız size ayrıcalık getirecektir. Yüksek lisans okumanız size uzmanlık katar. Bunun da göz ardı edilmemesi gerekir. İş hayatında başarılı olmak için meraklı olmak, araştırmacı olmak gerekir. Ayrıca uluslararası olmak. Yani yurt dışını takip edebilmek gerekir. Sadece görünüme aldanmayın, tuz bile şeker gibi görünür. Bunun için de, ilk başta özgüven lazım. Ön sıralarda oturan öğrencilerin özgüveni daha yüksektir. Arkada oturan arkadaşlar dikkatli takip edemez. Bilmeyen değil, öğrenmek isteyen soru sorar. Sadece görünüme aldanmayın tuz bile şeker gibi görünür. "


(ANKA)

Editör: TE Bilisim