Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesine ismini gizleyenler damga vurdu.


İlk 100'de adının açıklanmasını istemeyen mükellef sayısı 38 kişiyle tarihin en yüksek düzeyine ulaştı. En çok vergi ödeyen işadamı Enka'nın sahibi Tara olurken ekonomik durumu öve öve bitiremeyen AKP'li patronların adı listede geçmiyor.


Meydan Gazetesi'nin haberine göre, Maliye Bakanlığı 2014 yılı gelir vergisi şampiyonlarını dün açıklarken, listeye ismini açıklamayan gizli zenginlerdeki artış damgasını vurdu. En çok vergi veren 100 isimden 38'i ismini gizli tutarken bu alanda rekor kırıldı. Geçen yılki listede 31, 2013'teki listede 35 vergi rekortmeni ismini gizli tutarken, söz konusu rakam 2010 yılında 21 kişiydi. Geçen yılın Türkiye vergi şampiyonu Enka Holding'in sahibi Şarık Tara olurken ödediği vergi tutarı 37.6 milyon lira olarak gerçekleşti.


İhalelerde öndeler, vergide yoklar


İsmi açıklananlar arasında AKP döneminin zengini olan birçok inşaatçı işadamının yer almaması dikkat çekti. Listede ayrıca TV ve sanat dünyasından Acun Ilıcalı ve Cem Yılmaz da kendine yer buldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı kayıtlara göre verilen beyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 35.4 milyar TL matrah beyan edildi ve bu tutar üzerinden 9 milyar 559 milyon 161 bin TL gelir vergisi alındı.

Editör: TE Bilisim