Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin, Beyrut Limanı'nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar'ın yerine başkasının atanması için başlattığı yürüyüş sırasında çatışma çıktı.

Çıkan olaylarda şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Çatışma sırasında evlerini tahliye eden sivillerin sokak ortasında kaldığı görüldü

Başkentte birkaç saat boyunca silah sesleri yankılandı ve sirenlerle inleyen ambulanslar yaralıları almak için koşturdu.

Görgü tanıklarının yaptıkları açıklamalarda keskin nişancıların binalardan ateş açtığı ve göstericilerin kafalarını hedef aldıkları belirtildi.

Mermiler bölgedeki apartman pencerelerine girdi. Dört merminin özel bir Fransız okulu olan Freres of Furn el Chebbak yakınına düştü ve büyük paniğe yol açtı.

1975-90 iç savaşını anımsatan sahnelerde, öğrenciler korku içinde okul koridorlarına toplandılar ve çaresizce yere yatarak beklediler.

Ajanslara düşen görüntülerde gözyaşlarına boğulan öğrencileri öğretmenleri sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Başka bir çarpıcı görüntüde ise bir annenin çocuklarıyla birlikte okulun dışında keskin nişancıların ateşinden saklandığı görülüyor.

Çocuklar öğretmenleri ile beklerken aileler de çocuklarına ulaşmak istediler ancak şehir içindeki karmaşadan kent felç olmuş durumda

Şiddetli silah seslerinin aralıksız devam ettiği mahalleyi duman kapladı.

Bir otomobil alev alırken, alt katta mahsur kalan apartman sakinlerinin yardıma çağrısında bulunduğu bildirildi.

Sosyal medyada dolaşan videolar, Hristiyan Lübnan Güçleri'nin büyük haçlar taşıyarak sokaklarda yürüdüklerini gösterdi.

El-Sahel hastanesindeki acil serviste görevli bir görevli, üç ceset aldıklarını ve 15 yaralı olduğunu söyledi. Ölenlerden bir kadının kafasına kurşun sıkıldığı belirtildi. 15 yaralıdan ikisinin durumu ağır.

Kaynak: Hürriyet 

Editör: TE Bilisim