Kahramanmaraş'ta bu yıl ilki düzenlenecek olan “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Fuarı” 8 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 14.00’de açılacak.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle organize edilen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Fuarı, Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) 8 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 14.00’de düzenlenecek törenle açılacak. Fuar, kentin ticaret ve sanayi potansiyelinin ortaya konulması, ürünlerin yeni pazarlara açılması ve kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

Kahramanmaraş'ta ilk kez resmi bir fuar organizasyonu olma özelliği taşıyan fuarda; 20 sektörden 100’e yakın firma stant açıyor. 8-12 Ekim 2008 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak fuarda; tekstil ve konfeksiyon ürünleri, çelik ve metal eşya ürünleri, gıda ve gıda teknolojileri, tarım ve tarım teknolojileri, kuyumculuk, ambalaj ve plastik, mobilya, mutfak, dekorasyon, ve ev tekstili, dayanıklı tüketim malları, inşaat ve yapı malzemeleri, ısıtma-soğutma sistemleri, elektrik, elektronik ve bilişim ürünleri, hizmet sektörü, sağlık, temizlik ve kozmetik, otomotiv, ticari araç ve iş makinaları ile makina ve yan sanayi ürünlerinden oluşan stantlar yer alacak. Bunların yanında kentin sosyal ve kültürel zenginliklerinin ortaya konulması için yöresel el sanatları ve bazı sivil toplum kuruluşları da stant açarak kentin tanıtımına katkı sağlayacak.

Mankenler Tuğba Altıntop ve Meral Kaplan’ın da açılışında yer alacağı fuara komşu ülke Suriye’den yoğun bir katılım olacak. 45 kişiden oluşan Suriye heyetinde Halep Valisi Dr. Tamer El-Hecce, Emniyet Müdürü General Hüseyin Vahhud, Halep Sanayi Odası Başkanı Muhammed Sabbağ Şarabati, Halep Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Zeydo, odaların yönetim kurulu üyeleri ve çeşitli sektörlerden işadamları yer alıyor.

Ticaret ve Sanayi Fuarı’nın Kahramanmaraş ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, şunları kaydetti:

“Bu fuar kentimizin sanayi ve ticaret potansiyelinin ortaya konulması, ürünlerin yeni pazarlara açılması ve şehrin tanıtımı açısından önemli bir organizasyon. Kahramanmaraş ekonomisini geliştirmek ve kente dışarıdan insanların gelmesini istiyorsak, Kahramanmaraş'ta üretilen malların pazara çıkmasını istiyorsak, bu tür fuarları yapmamız ve desteklememiz gerekiyor. Bu fuar kentin gerçek değerinin ortaya çıkarılması adına iyi bir fırsat. Bölge ekonomisinin canlanmasında önemli rol oynayacaktır.” (www.kanal46.com)