Hakkari'de 9 askerin şehit olduğu kanlı terör saldırısıyla ilgili Prof. Önder Aytaç, Batman'daki Heron'lardan birinin baskından önce 150 kişilik PKK’lı grubu tespit ettiğini yazdı.

Üs’te görevli bir albayın bunu rapor ettiğini iddia etti.

Hakkari’de 8 askerin şehit olduğu saldırıda TSK komuta kademesinde ihmal olduğunu öne süren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Aytaç, dün kendisine ulaşan çok önemli bir bilgiye göre, Batman’da düzenli olarak bölgede uçurulan bir insansız hava aracı Heron’un saldırıdan günler önce 150-200 teröristin girişini tespit ettiğini söyledi.

ALBAY KAFASINI DUVARLARA VURDU

Aytaç, “Bir uçuşta 400 km alanı tarayan bu uçaklara bakan Batman’da görevli Albay Heron’daki görüntüleri görünce komutanlarına ‘Bunları şimdi vurmayacağız da ne zaman vuarcağız’ demiş, kafasını duvara vurmuştur. Hafızaları silinmeyen Heron’ların son iki haftalık hafızasına bakarlarsa, sınırdan giren 150 teröristi görecekler. Bu kayıtlar saldırıların nasıl arttığını, Mehmetçiğin nasıl öldüğünü ortaya koyacak” dedi.

KAOS PLANLARI DEVREDE

“Kimse bu saldırıları ABD ile ortak bilgi paylaşımına, İsrail’e bağlamasın” diyen Aytaç, “Bölgede kaosun devamı için çalışan gruplar var. Bu demokratik açılımı önlemeye ve kaos oluşturmaya yönelik, komplodur” diye konuştu.

Güvenlik uzmanı, yazar Emre Uslu da TSK yetkililerinin “operasyona eğitimli ekiplerin gönderildiği” şeklindeki sözlerinin doğru olmadığını belirterek “Eğitimsiz çocukları ağaç gibi oraya dikiyorlar. Doğrudan ihmal var. sorumlulr hesap ermeli” dedi.

Star
Editör: TE Bilisim