2014 yılında su kaynaklarından 14 milyar 700 milyon metreküp su çekildiği bildirildi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Sektörel Su ve Atık Su İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, belediyeler, köyler, imalat sanayi işyerleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve maden işletmeleri tarafından 2014 yılında 14 milyar 700 milyon metreküp su, doğrudan su kaynaklarından çekildi. Su kaynaklarından çekilen suyun yüzde 55'i denizden, yüzde 13,8'i barajlardan, yüzde 14,1'i kuyudan, yüzde 9,4'ü kaynaktan, yüzde 5,4'ü akarsudan, yüzde 2,1'i göl ve göletlerden ve yüzde 0,1'i ise diğer kaynaklardan çekildi.


Kahramanmaraş’ta da resmi verilere göre kurak bir yaz dönemi bekleniyor. En fazla tarım alanının bulunduğu bölgelerde bol su gerektiren ‘Mısır’ın ekilmemesi yönünde yöneticiler çiftçileri uyarıyor.


KAHRAMANMARAŞ EN KURAK YILLARINDAN BİRİNE HAZIRLANIYOR


Metereoloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurt genelinde yağışlar normal seyirde olurken ülkenin en kurak yazını ise Kahramanmaraş geçirecek. İl genelinde içme suyunda herhangi bir sorun yaşanmayacağı ifade edilirken 150 bin dönümlük Narlı, Pazarcık bölgesinde ise kurak bir dönem yaşanması ön görülüyor. Yetkililerde bölgede çiftçilerle toplantılar yaparak kurak geçmesi tahmin edilen yaz için uyarılarda bulunuluyor. 

Editör: TE Bilisim