Kahramanmaraş’ta çalındığı iddia edilen 1500 ton gübreyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, tarım sanayi alanında faaliyet gösteren bir şirketin yetkililerinin, 2 ay önce Kahramanmaraş bölge bayisine gönderdikleri yaklaşık bin 500 ton amonyum nitrat gübresinin depoda olmadığı ve çalınmış olabileceği iddiasıyla yaptıkları başvurunun ardından başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Şirketin uzun yıllardır Kahramanmaraş bölge bayiliğini yaptığı belirtilen firmanın sahibi Osman Gökçe, gübrenin çalınmadığını öne sürdü.

Gökçe, "Gübrenin tamamı çiftçilere satıldı. Çalınma gibi bir olay söz konusu değil. Şirket yetkilileri bize gübreyi sordu, biz de satıldığını söyledik. Benim ilgili firmaya borcum var. Şirket, borcuma karşılık gösterilen teminatı nakde çevirmek istiyor" diye konuştu.

Gübreyi gönderen şirketin pazarlama ve satış müdürü Mustafa Sadıkoğlu ise gerekli girişimlerde bulunduklarını ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

Gübreyi gönderdikleri firmanın, şirketin bayisi olduğunu bildiren Sadıkoğlu, "2 ay önce yaklaşık bin 500 ton gübre gönderdik ve gönderdiğimize dair evrakımızı da emniyete bildirdik. İlgili firma, gübrenin depoda olmadığını söyleyince gerekli girişimlerde bulunduk. Şu anda olay adliyeye intikal etti, sonucu bekliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de konunun hassasiyetini bildiklerini ve olayı ayrıntılı şekilde takip ettiklerini belirterek, "Gübrenin çalındığını iddia eden firmanın bize başvurusu var. Olayın ardından depoda araştırma yaptık. Deposuna gübre gönderilen şahsın ifadesini de aldık. Bir taraf gübreyi gönderdiğini, diğer taraf almadığını söylüyor. Araştırmalarımız devam ediyor" diye konuştu. (Ajanslar)

Editör: TE Bilisim