Maddi durumu elverişsiz olanlara yardım etmek için görülmemiş bir proje başlattılar.


Bursa'nın Orhaneli ilçesinde göçü engellemek, öğrenciler ve alım gücü zayıf olanlara destek olmak için hamam, halı yıkama, çamaşırhane, internet kafe ve yeni yapılan hastane ile ulaşımı sağlamak için ücretsiz servis hizmeti veriliyor. Hizmetlerin halk tarafından ilgi gördüğünü söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı Ak Partili İrfan Tatlıoğlu, "Bu projeleri yapacağız dediğimizde vatandaş inanmadı. Şimdi 'Gökteki yıldızı indireceğiz' desek vatandaş inanır. 'Başkan yapar' diyorlar" dedi.


BÜTÇENİN 3 KATI HİZMET YAPILDI


2004 yılından bu yana Orhaneli'de görev yapan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu şöyle konuştu:


"Zaman zaman toplanıp sivil toplum örgütleri ve siyasi parti yetkilileri ile konuşup, görüş alarak bu projeleri yapıyorum. 5 milyon TL'lik bütçemizle hizmetlere baktığımızda 15 milyon TL'lik harcama yapmışız. Bütçemiz dışında hayırseverler, valilik, sivil toplum kuruluşları gibi yerlerden de destek alıyoruz. Avrupa Birliği Projeleri'nden de destek alıyoruz. 6 - 7 bin Euroluk proje kazanımlarımız oldu. İşsiz kadınlar için tekstil işçiliği, çocuk yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği gibi kurslar düzenledik. Şimdi de Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan (BEBKA) 65 yaş üstü nüfus için 3'üncü bahar projemizi gerçekleştireceğiz."


İlçe nüfusunun köylerle birlikte 25 bin olduğunu anlatan Başkan Tatlıoğlu, ücretsiz katlı otopark, terminal, sanayi bölgesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.


DHA