Türban tartışmaları sürerken yıllarca yaşanan bir gelişme herkesi şaşırttı! İddiaya göre çarşaf Cizre'ye zaten giriyor.

Başbakan'ın eşinin türban nedeniyle GATA'ya girememesi tartışması sürerken, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Hudut Tabur Komutanlığı, birlik sınırları içindeki Şeyh Abdurahmane Veli Türbesi'ni yıllardır özel izinli ziyaretlere açıyor.

Aralarında çarşaflı kadınların da bulunduğu ziyaretçiler, kadın polis memuru tarafından arandıktan sonra birliğe girip türbede dua edebiliyor.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın türbanlı olduğu için Ankara'da GATA'da tedavi gören tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u ziyaretine izin verilmemesi tartışması sürürken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı, farklı bir uygulama gerçekleştiriyor.

Komutanlık, Cizre Kalesi içinde yeralan Hudut Tabur Komutanlığı, sınırları içindeki Şeyh Abdurahmane Veli Türbesi'ni her perşembe günü yöre kadınlarının ziyaretine açıyor.Perşembe günleri 14.00- 17.00 saatleri arasında türbeyi ziyarete gelen kadınlar, birliğin ana nizamiyesi yerine yan tarafta bulunan ayrı bir kapıdan içeriye alınıyor.Ziyaretçiler, güvenlik gerekçesiyle, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirilen kadın polis memurları tarafından kontrol ediliyor. Aramaya nöbetçi askerler de katılıyor. Kadınlar kapıdan içeriye girdikten sonra türbeye gidip dualar okuyup dileklerde bulunuyor.

Cizreli kadınlar, askerin türbeye girişe izin vermesini takdirler karşıladıklarını dile getiriyor. (Mynet)
Editör: TE Bilisim