TSK'nın Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı harekatında 29 Kasım tarihinde irtibatın kesildiği açıklanan iki askerin şehit olduğu açıklandı.


Fırat kalkanı operasyonunun 98 gününde DAEŞ tarafından kaçırılan ve 40 gündür kendisinden haber alınamayan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu haberi baba ocağına ulaştı.


Acı haberi, Kaşıkçı'nın ailesine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten verdi. Evin önünde 112 acil servisi ambulansı hazır bekletildi.


Acılı haberi alan baba Ramazan Kaşıkçı fenalaşınca Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şehit evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin Kilis'e getirildiği öğrenildi.


Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın şehadet haberi, Ankara’da yaşayan öğretmen eşine de ulaştı.


Askeri yetkililer, şehidin Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan evine giderek eşine acı haberi iletti.


Şehit astsubay’ın El Bab’da ölü olarak bulunduğu kaydedildi. Şehidin evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin acılı eşi, taziye ziyaretine gelenleri kabul etti. Deniz adında 15 aylık bir kız çocuğu olduğu öğrenilen şehit astsubay Kaşıkçı’nın Gaziantep’te olan naaşı, defnedilmek üzere memleketi Çanakkale’ye gönderilecek.  



Muhammed Duran Keskin’in şehadet haberi ailesine verildi


Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında yaralı olarak DEAŞ tarafından esir alınan iki askerden Muhammed Duran Keskin’in, Adana’daki ailesine akşam saatlerinde şehadet haberi verildi.


Muhammed Duran Keskinin şehadet haberi ailesine verildi

Babasını 4 yıl önce kaybeden ve kendisi gibi astsubay olan Gökçe Keskin ile geçen yıl evlenen 28 yaşındaki Muhammed Duran Keskin’in, şehadet haberi oturduğu Yeşilolba Mahallesi’nde askeri yetkililer tarafından anne Elif Kesin’e söylendi. Muhammed Duran Keskin’in şehit olduğu öğrenen yakınları ve mahalle sakinleri, acılı aileye destek olmak için şehidin baba evine geldi.



Öte yandan, belediye yetkilileri tarafından şehidin baba evine taziye çadırı kurulurken, evin önünde sağlık ekipleri bekletiliyor.