Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da operasyon başlatan polis ekipleri, Kanal B binası ile Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evinde eş zamanlı arama gerçekleştiriyor. Gözaltına alınan Haberal İstanbul'a gönderilecek.

Ergenekon soruşturmasında yeni bir dalga daha başladı. Sabah erken saatlerde harekete geçen polis ekipleri Mehmet Haberal'ın evi ile Kanal B binasına eş zamanlı baskın düzenledi. Her iki noktada da aramalarını sürdüren ekipler, Ergenekon ile bağlantılı bilgi ve belge arıyor. Öte yandan Mehmet Haberal ile birlikte üniversitenin mütevelli heyetinden bir ismin gözaltına alınmasının söz konusu olduğu iddia ediliyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında bu sabah başlayan 12'inci dalga operasyonunda 18 ilde 50 ayrı yerde arama yapıldığı bildirildi. Operasyon kapsamında 4 eski rektör gözaltına alındı.

Son gelen bilgilere göre ÇYDD'de (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) arama yapılıyor. Polis ÇYDD Genel Merkezi'nde ve şubelerinde silah arıyor.

Polislerin dernek başkanı Türkan Saylan'ın evinde de arama yaptığı belirtiliyor. Yine Ergenekon soruşturması kapsamında Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yapılıyor.

Eski Rektör Yurtkan'ın evinde arama

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Vekili ve Bursa Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan'ın evinde de bu sabah polis arama başlattı.

Ergenekon'da yeni bir dalga başladı. Sabahın erken saatlerinde harekete geçen polis ekipleri Ankara, Bursa ve Antalya'da eş zamanlı baskınlar düzenledi. İşte şu saatler itibariyle arama yapılan yerler;

- Kanal B televizyonu binası

- Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın Ümitköy'devi ve üniversitedeki ofisi

- Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde arama yapılıyor.

- Bursa Uludağ Üniversitesi eski rektörünün evinde arama yapılıyor.

- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin merkez binası ve İzmir'in de aralarında bulunduğu tüm şubeleri

- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylam'ın evi

- Bursa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanvekili'nin Mustafa Yurtkuran

- Kızılcahamam'daki Patalya Otel

- ÇYD'nin Antalya Şubesinin bulunduğu Bahçelievler semtindeki binaya gelen Bahçelievler Polis Merkezi ve TEM Şubesi'ne bağlı polislerin başlattığı arama çalışmaları devam ediyor.

HABERAL'IN SOKAĞINDA KUŞ UÇURTULMUYOR

Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B televizyonunun sahibi Mehmet Haberal'ın evinin bulunduğu sokakta kuş uçurtulmuyor. Jandarma ekipleri Haberal'ın evinin bulunduğu sokağı keserken, Terörle Mücadele ekipleri de ev içerisindeki aramalarını sürdürüyor.

Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B televizyonunun sahibi Mehmet Haberal'ın evinde ve Kanal B televizyonunda arama başlatıldı. Haberal'ın evinin bulunduğu sokak Jandarma ekipleri tarafından kesildi. İçeride Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma yürütürken, Jandarma ekipleri de dışarıda kuş uçurtmuyor. Bu arada Başkent Üniversitesi kampusunda bulunan Kanal B televizyonunda da aramaların devam ettiği kaydedilirken, televizyon yetkililerinin ofislerine girmelerine izin verilmediği öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapmasında arama yapılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evi ziyaretçi akınına uğradı.

Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı Prof. Dr. Haberal'ın evine gelenler arasında MHP'li milletvekilleri de bulunuyor. MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Prof. Dr. Haberal'ın evine geldi ve Prof. Dr. Haberal ile görüşmek için içeri girdi. Ancak Bölükbaşı'nın Prof. Dr. Haberal ile görüşüp görüştürülmeyeceği kesinlik kazanmadı. Çok sayıda vatandaş da Prof. Dr. Haberal'ın evinin önünde güvenlik çemberinin dışında bekliyor.









Editör: TE Bilisim