Kahramanmaraş’ın Erkenez Mahallesi’nde oturan Kahveci ailesi, en büyük çocukları 16 yaşındaki Esra Kahveci’yi kaybolduğu 27 Haziran’dan buyana arıyor.

Kent merkezinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasından emekli olan gözü yaşlı baba İsmail Kahveci (48) ile ev hanımı eşi Nefize Kahveci (44) kızlarının kaybolmasının ardından ilgili makamlara gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek, Esra'nın kaçırıldığından şüphe ettiklerini öne sürdüler. Esra’yı kimlerin kaçırabileceği yönünde kuşku duydukları ve şüphelendikleri kişilerin isimlerini de ilgili makamlara bildirdiklerini ifaden eden Kahveci ailesi, Kanal 46'ya şunları anlattı:

“2’si kız olmak üzere 4 çocuğumuz var. Çocuklarımızın en büyüğü Esra 16, en küçüğü ise 7 yaşındadır. Evlendikten 7 yıl sonra ilk çocuğumuz olan Esra dünyaya geldi. Bu nedenle biraz nazlı büyüdü ve elimizden geldiği kadar bir dediğini iki etmemeye özen gösterdik. Hoca Ahmet Yesevi Lisesi’ne 2 yıl kadar devam etti ancak derslerine karşı ilgisiz olunca bu yıl okuldan almıştık. 27 Haziran 2008 tarihinde; Esra eve yanında bir kız ile geldi. Gamze isimli bu kızın arkadaşı olduğunu belirterek, gidecek yeri olmadığını ve birkaç gün bizde kalabileceğini söyledi. Ertesi sabah kalktığımızda ise ikisinin birden ortada olmadığını gördük. Yatakların altında ise içki şişeleri vardı. Kızımıza içki içirilerek kaçırılmış olmasından şüphe ediyoruz.”

“Yaşı küçük kızı kaçırıp, götürmek ve kayıp etmek” suçlarından savcılığa başvuru yaptıklarını ifade eden Kahveci ailesi sözlerini şöyle sürdürdü: “İlgili makamlara başvuru yaptıktan sonra kaybolan kızımızla ilgili bizler de araştırma yapmaya başladık. Sanırız internet ortamındaki arkadaşlıklarının kurbanı olmuş olabilir. Edindiğimiz bilgilere göre; 27 Haziran’da galericilik yaptığını öğrendiğimiz E. isimli bir kişi, kızımızı kandırıp Akmerkez diye bilinen büfeye çağırıyor. Burada Gamze isimli kızla tanıştırıyor. Ayrıca bunların yanında N. isimli bir kadın daha var. Kızımızı daha sonra Gamze ile birlikte bizim eve gönderiyorlar. Kızımızı daha sonra kaçırdıklarına inanıyoruz. Esra'yı götürdüklerinden şüphelendiğimiz araç ile aracın sahibini de yetkili makamlara bildirdik. Şu ana kadar Esra'dan bir haber alamadık. Sadece bir kez bizi telefonla arayıp Malatya’da olduğunu söyleyerek; ‘Beni aramayın’ deyip kapattı. Kızımızın görüştüğü iki arkadaşından birisinin, büfede de bulunan N. isimli kadının kızı olduğunu ve sık sık görüştüklerini de tespit ettik. Şu anda kızımız Esra ölü mü diri mi bilemiyoruz. Kızımızın şu anda nerede olduğunu bilemiyoruz. Hayatından endişe ediyoruz. Esra'yı kaçırdıklarından şüphe ettiğimiz kişiler onun saçını boyayarak fiziki görünümü değiştirmiş olabilirler. Çünkü bir duyumumuza göre Esra'nın saçının sarıya boyandığını öğrenmiştik. Kızımızı görenlerin en yakın güvenlik güçlerine başvurmalarını insanlık namına istirham ediyoruz. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın.”

Kahveci ailesinin şikayeti üzerine harekete geçen güvenlik güçleri Esra’nın bulunabilmesi için şüphelenilen kişilerin ifadelerine de başvurarak çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. (Ajans 46 - www.kanal46.com)




(NOT: BASIN-YAYIN KURULUŞLARI KANAL 46 ADINI KAYNAK GÖSTEREREK BU HABER İLE FOTOĞRAFLARI İKTİBAS EDEBİLİRLER...)






Editör: TE Bilisim