AK Partili Mustafa Poyraz'ın 8 yıldır başkanlık yaptığı Kahramanmaraş Belediyesi'nde rotasyon yani yer değişikliği işlemleri devam ediyor.

Özellikle 29 mart 2009 yerel seçimlerinde rakiplerini çok geride bırakarak 125 bin 299 oy alan ve yüzde 64.88 ile yeniden başkan seçilen Mustafa Poyraz, aradan geçen bir yıl gibi kısa zaman diliminde yap-boz tarzından yol ve kaldırım çalışmaları, Park ve Bahçelerdeki ihalelerin sık sık iptal edilmesi ve son olarak ta belediyenin 5 yıllık süreçte yaklaşık 3.5 trilyon liraya yakın bir miktarda gelir kaybına yol açacağı herkes tarafından konuşulur olan billboard ihalesi nedeni ile bir hayli yıprandı. Bu nedenle kamuoyu nezdinde her geçen gün düşen popülaritesini yeniden artırabilmek ve ilk genel seçimde milletvekili adayı olmayı düşündüğü için falso vermemeyi hesaplayan Poyraz’ın son zamanlarda belediye bünyesinde sürekli olarak rotasyona başvurduğu biliniyor.

Son yapılan görev değişikliklerine göre; İşletme ve İştirakler Müdürü Abdurrahman Çamsarı, Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, yine işletmeye bağlı fırın bünyesinde çalışan Park ve Bahçeler eski Müdürü Burhaneddin Türkkahraman ise Etüd, Plan ve Proje Müdürlüğü’nde görevlendirilmişti. Yine fırında müdür yardımcısı olarak çalışan Yusuf Çakar ise Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildi.

Buna göre; Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yapan ve daha önce Pazarcık’ta Yatılı İlköğretim Okulu Müdürlüğü yaparken geçen yılki yerel seçim sonrasında Haziran ayında belediyeye geçen Mithat Karaaslan ise İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde görevlendirilmişti. Temizlik İşleri’ne ise Karaaslan’ın yardımcısı olan Ali Kemal Kemaloğlu’nun bakması kararlaştırılmıştı. Ancak son alınan bilgilere göre; Karaaslan’ın İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü beraber yürüteceği öğrenildi.

Öte yandan; Park ve Bahçeler Müdür Vekili olarak görev yapan Ali Rahmi Kaya’nın yardımcılığını yürüten ve bu birimin hizmet alımı ihalelerinde komisyon başkanı olarak görev yapan yardımcısı Yaşar Kaymak’ın ise belediye ihalelerinin sık sık iptal olması nedeni ile belediye bünyesinde yeni oluşturulan ihale bölümüne şef olarak atandığı bilgisine de ulaşıldı.

Böylece Park ve Bahçeler’den ilişiğini kesen Yaşar Kaymak, belediye bünyesinde yapılacak olan ihalelerin yasa ve mevzuatlara harfiyen uygun şekilde yapılabilmesi için 3-4 memur ile birlikte ter dökecek. Kaymak’ın döneminde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki birçok ihalenin iptal olması nedeni ile bu birimde işinin bir hayli zor olacağı ve dersine çok iyi çalışması gerektiği konuşuluyor. Yaşar Kaymak’ın yerine ise Belediye’nin Muhasebe Müdürlüğü’nde görev yapan Dursun Yakar’ın getirildiği de öğrenildi. Müdür Ali Rahmi Kaya’nın ise önümüzdeki günlerde alınarak yerine ise Kaya gibi ziraat mühendisi olan Mahmut Bakır’ın getirilebileceği de öne sürülüyor.

İŞÇİLER YİNE Mİ İŞSİZ KALACAK?

Öte yandan; Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan son hizmet ve personel alımı ihalesi ise itirazlar nedeni ile KİK’de bulunuyor. İki firmanın daha itirazda bulunduğunun öğrenildiği ihalenin büyük ihtimalle KİK tarafından iptal edilmesi ile 500’e yakın işçinin 1 Mayıs’ta Allah göstermesin ama yine yaklaşık iki ay boyunca mecburen işsiz kalabilecekleri öne sürülüyor.

Bakalım bu son rotasyon; "Ne yapalım elimizdeki malzeme bu" diyerek sık sık şikayette bulunan Başkan Mustafa Poyraz’ın ve belediyenin performansını nasıl etkileyecek. İnşallah olumlu olur. (BELEDİYE VE İSTİHBARAT SERVİSİ - www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim