Akbank Kahramanmaraş Şubesi’nde çalışan bir güvenlik görevlisinin 150 bin YTL ile birlikte kaçırıldığı ya da kaçtığı iddia edildi.

Trabzon Bulvarı üzerindeki Akbank Kahramanmaraş Şubesi’nden Albaraka Türk Şubesi’ne telefon açılarak; 150 bin YTL’lik tahsilât fişi kesildiği ve güvenlik görevlisiyle birlikte gönderildiği bildirildi.

Bunun üzerine Tahsilât fişiyle birlikte Kıbrıs Meydanı’ndaki Albaraka Türk Şubesi’ne gelen güvenlik görevlisi Halil G. T. (35), parayı çektikten sonra bankadan çıktı.

Trabzon Bulvarı üzerindeki Akbank Kahramanmaraş Şubesi'nde 6 – 7 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan T., 22 Aralık Pazartesi günü saat 14.15 sıralarında parayı çekerek ayrıldığı banka şubesinin hemen önünden karşıya geçtikten sonra bir anda ortadan kayboldu.

Akbank görevlileri ise uzun süre gelmeyen güvenlik görevlisine cep telefonundan ulaşamayınca Albaraka Türk'ü arayarak güvenlik görevlisinin oraya gelip gelmediğini ve bankaları adına verilecek olan 150 bin YTL'yi alıp - almadığını sordular. Akbank yetkilileri bankadan paranın çekildiğini öğrenince durumu hemen polise bildirdi.

Albaraka Türk güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerin incelenmesiyle; bankanın tam karşısında siyah iki aracın durduğu, T. karşıya geçtikten sonra araçların önünden geçen dolmuşla birlikte iki aracın da hareket ettiği ve T.'nin de o anda ortadan kaybolduğu iddia edildi. Bu arada şahsın cep telefonunun şehir içinde bir inşaatta bulunduğu bildirildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, "Adı geçen güvenlik görevlisinin parayı kaçırmış olduğunu düşünüyoruz. Çevredeki görüntülerden bu anlaşılıyor. Zorla kaçırılma emaresi yok. Kısa sürede şahsı yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi. (www.kanal46.com)