Son Baskı'da Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Posta yazarı Candaş Tolga Işık, gazetelere yeni bir çözüm formülü için çağrıda bulundu.


TV NET ekranlarında konuşan Posta yazarı Candaş Tolga Işık, 20 gazetenin ortak deklarasyonuyla alınan yasak kararını değerlendirdi. Gazetelerin haklı bir yanı olduğunu vurgulayan Candaş Tolga, yine de uygulamanın yanlış olduğunu söyledi. Son Baskı'da Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Posta yazarı, gazetelere yeni bir çözüm formülü için çağrıda bulundu.

GAZETELER BÜYÜK YATIRIM YAPIYOR BUNU KORUMALARI GEREK

Gazetelerin kendi içeriklerini büyük yatırımlarla yarattıklarını belirten Candaş Tolga Işık bun içeriğin bedelsiz ve sonuna kadar kullanılmasının doğru olmadığını söyledi. "İki tarafı var bu işin. Gazetelerin büyük emek harcayarak hazırladığı ilk sayfalar hiç bir bedel ödenmeden kullanılmamalı." diyen Posta yazarı çözüm için yeni bir formül bulunması gerektiğini savundu. Gazete içeriklerinin tümüyle dolaşıma kapatılmasının kimseye faydasının olmadığını kaydeden Candaş Tolga internet medyasında ahlakıyla iş yapan ciddi insanlar olduğunu hatırlattı.

HABERİ SAKLAYARAK DEĞERLİ YAPAMAZSINIZ YENİ BİR FORMÜL GEREK

"Buna bir formül bulmak lazım. Tamamen yasaklamak gazeteler için de yazara için de internet medyası için de iyi değil. Haberinin kaynağının gösterildiği belli bir sınır koyarak çözülebilir. İçeriği saklayarak, kaçırarak daha değerli hale getiremezseniz. İnternet medyasında bu işi çok ciddi yapan insanlar var. Çok ahlaklı ciddi adamlar, al bunu kullan desen tenezzül etmeyecek ahlaka sahip insanlardan oluşuyor çoğu. Oturup konuşularak uygun bir çözüm bulunabilir."

 

KAYNAK: GAZETECİLER.COM