Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki Gazze panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaşadığı gerginliğin ardından bugün Gazze'de Erdoğan'a destek mitingi yapıldı.

Sokağa dökülen Gazzeliler, paneli terk eden Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundular. Binlerce kişi Gazze'de ellerinde Türk ve Hamas bayraklarını taşıdı.

Gazzeli'ler Cuma namazı sonrasında Erdoğan için destek mitingi yapıyorlar. Cuma namazı hutbesinde Türkiye ve Erdoğan'a destek verilmesi istendi.

Camiilere akın eden Filistinlilerin elinde Türkiye bayrakları dalgalandı. Bir yandan da Erdoğan'ın fotoğrafları görüldü.

Gazze'de miting alanında konuşma yapan bir Türk, "Türkiye'de 70 milyon Abdülhamit var hepsi sizin yanınızda. Zaferimiz mübarek olsun. Bundan 3-4 sene önce Hamas'a terörist diyorlardı. Bugün İsrail'e terörist diyoruz, Amerika'ya terörist diyoruz, İngiltere'ye terörist diyoruz. Yahudiler, çocuklarımızı ve kadınlarımızı öldürürken diyorlardı ki: “Muhammed öldü kızları kaldı" Biz buradayız. Türkiye'deyiz, Mısır'dayız, Suriye'deyiz, heryerdeyiz. Bizim kızlarımız ve çocuklarımız da sizi yener." diye konuştu.

Cami meydanında safların sıklaştırılması çağrısı yapılırken kalabalık ta saatler ilerledikçe arttı. Gazze'de tekbir ve "Allahu Ekber" sesleri yükseldi.

Cebaliye mülteci kampının İsrail uçaklarınca harap edilmiş camisinde dışarıda cuma hutbesinde halka seslenen imam Celal bin Yusuf Şerifi ise "Sayın Erdoğan İslam dünyasının başını kaldırmasını sağladı" dedi.

Türk baraklarıyla süslenen Cebaliye camisinin imamı Şerifi, "İslam ülkelerinin liderlerine Başbakan Erdoğan'ı örnek almaları için sesleniyoruz" diye konuştu.



Editör: TE Bilisim