Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin naaşı, bilinmeyen bir yere defnedildi.


Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin naaşı, tutulduğu Misrata'daki Afrika pazarından alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

 

Afrika pazarındaki Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Kaddafi, oğlu Mutassım ve Savunma Bakanı Ebubekir Yunus Cebr'in naaşları, tutuldukları soğuk hava deposundan ambulanslarla gönderildi.


 

UGK yetkilileri, naaşların ambulanslara konulurken Kaddafi'nin hiçbir yakınının naaşların başında olmadığını söyledi.

 

GİZLİ TUTULACAK

Milli Geçiş Konseyi yetkilileri, Kaddafi'nin cesedinin bugün çölde, gizli tutulup açıklanmayacak bir yere defnedileceğini bildirmişti. Öyle de oldu. Kaddafi gizli bir şekilde, bilinmeyen bir yere defnedildi.

 

Kuzey Afrika'da bulunan Libya Çölü, yaklaşık 1 milyon 700 bin kilometrekarelik alanıyla, 'Büyük Sahra'dan sonra dünyadaki en büyük ikinci çölü.

 

Sürgündeki Kaddafi ailesi ise cesetlerin kendilerine verilmesini istiyordu.

 

Milli Geçiş Konseyi yetkilileri, Kaddafi'nin diğer oğlu Seyfül İslam'ın ise sahte kimlikle Libya'dan Nijer'e kaçmaya çalıştığını duyurdu.

 

Öte yandan, Kaddafi'nin öldürülmesi ve Sirte'nin düşmesiyle iç savaşın sona erdiği Libya'da halk sevinç gösterileri düzenliyor.

 

Bingazi, Misrata ve Trablus'ta sokaklara dökülen Libyalılar Kaddafi rejiminin sone erişini şarkılar söyleyerek kutluyor.

Editör: TE Bilisim