Yerel gazeteler açısından ne yazık ki istenilen ve beklenilen durumda olmayan Kahramanmaraş kent merkezinde halen 12 tane günlük gazete yayımlanıyor.

Son bir hafta içerisinde tarafımıza ulaşan günlük yerel gazeteler arasından seçtiğimiz manşetler ise şöyle:

01 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:

- Kahramanmaraş krize direniyor

Kahramanmaraş Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şubesi, “Kahramanmaraş krize direniyor” konulu bir seminer düzenledi.

KAHRAMANMARAŞ MANŞET:

- Devlet kesesinden kıyak

2005 yılında TİGEM’e ait araziyi 30 yıllığına kiralayan bir firmada 2 ay boyunca DSİ’ye ait araçların çalışması şaşkınlığa neden oldu.

02 HAZİRAN 2009 SALI

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:

- İddialar spekülasyon

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Ergenekon tutuklusu Erol Ölmez’in BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazasına ilişkin ortaya attığı iddialarını, spekülasyon olarak değerlendirdiğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ MANŞET:

- Yılmaz meclisten destek istedi

İl Genel Meclisi Haziran ayı birinci bileşimi İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Okumuş başkanlığında yapıldı. MARDER Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, 18-21 Haziran 2009 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri “Kahramanmaraş etkinlik ve tanıtım günleri” adlı program hakkında bilgi vererek, maddi ve manevi destek beklediklerini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ OBJEKTİF:

- Dizlek: Hepimiz büyük bir ülkenin fertleriyiz

KAHRAMANMARAŞ YORUM:

- MADO gözünü Avrupa pazarına dikti

AKŞAM POSTASI:

- KMS’de olağanüstü kongre var

Yeniden ikinci lige dönen Kahramanmaraşspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı 20 Haziran cumartesi günü yapılacak.

04 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:

- Pek bi çevreciyiz!

KAHRAMANMARAŞ MANŞET:

- TÜRSAB heyeti Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Kahramanmaraş turizminin geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaları kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, birlik uzmanları, seyahat acenteleri sahipleri ve ulusal basın mensuplarından oluşan bir heyet bugün Kahramanmaraş’a geliyor.

KAHRAMANMARAŞ YORUM:

- Güvenlik görevlisi cinayeti

Kahramanmaraş’ta güvenlik görevlisi Halil Gürün Terlikli’yi öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmasına devam edilen zanlı bugün bir kez daha hakim karşısına çıkartıldı.

AKŞAM POSTASI:

- Sağlık-Sen’den Şahinbey Belediyesi’ne ziyaret

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Gaziantep’in Merkez Şahinbey İlçesi’nde belediye başkanlığına seçilen Mehmet Tahmazoğlu’na ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdi.

KAHRAMANMARAŞ MEMLEKET:

- Almanya’da Maraş rüzgârı esti

Avrupa’daki Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneğince organize edilen, her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl da üçüncüsü tertiplenen geceye 600’ün üstünde Kahramanmaraşlı katıldı.

05 HAZİRAN 2009 CUMA

KAHRAMANMARAŞ MANŞET:

- Teşvik ve istihdama tam not!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, hükümetin açıkladığı bölgesel teşvik ve istihdam paketi ile ilgili olarak; “En ücra köşeler en fazla desteği alacak” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:

- Başbakan kongre için kentimize gelecek

21 Haziran’da yapılacak olan AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresi’ne Başbakan Erdoğan’ın katılacağı belirtildi.

06 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ

KAHRAMANMARAŞ MANŞET:

- İnsanoğluna büyük görevler düşüyor

İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak, 5 Haziran Çevre Günü nedeni ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada; “Çevre, yeryüzünde ilk canlıyla birlikte var olmuştur. Sağlıklı bir hayatın sürdürülebilmesi ancak sağlıklı bir çevre ile mümkündür.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:

- Ulusoy: Anadolu’yu unuttuk ama Anadolu’dan vazgeçmeyeceğiz

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk’un daveti üzerine iki günlük gezi için Kahramanmaraş’a gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Anadolu’yu unuttuklarını ancak Anadolu’dan vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ OBJEKTİF:

- Başbakan kongre için geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 Haziran’da yapılacak olan AK Parti Kahramanmaraş il kongresine katılmak için Kahramanmaraş’a gelecek. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim