Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı  Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ta artan kiraların nedeninin nüfus artışına bağladı.


 Kahramanmaraş’taki ki kira artışını etkileyen en büyük faktörün kentsel dönüşüm olduğunu anlatan Toptaş ‘’Bin 800 konut su an kentsel dönüşümden faydalanmakta bin 200 bin 300 adeti merkez ilçelerdedir. Suriyeli mültecilerin bu konuda çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Onlar genelde eski mahalleleri tercih ediyorlar, oralarda ister istemez etkili olmuşlardır. Üçüncü bir etki ise satılık daire çok fazla ama kiralık daire çok az. Kiralamaktan çok satılmaya meyilli olunuyor buda kiralık evlerin sayısını azaltıyor o yüzden kira fiyatları yükselebiliyor ‘’ dedi.


 ÖNSEN BÖLGESİ KESİN DEĞİL


Önsen bölgesine yapılması planlanan projenin henüz kesinleşmediğini söyleyen Hanifi Toptaş, köprü yapılıp imara açılacağı konusunda bir düşünce olduğunu ama netlik kazanmadığını kaydetti. Toptaş ‘’Getiri konusunda tabi ki de  arsalarda bir artış söz konusu olur. Tam olarak fiyatlarda bir düşüş meydana getirmez ama artmasını engelleyebilir genel olarak söylüyorum. Bizim için en önemli şey sağlam zeminli bölgelerin tercih edilmesi. İkincisi tarım arazilerinin imara açılmamasıyla alakalı. Çünkü atalarımız da bununla ilgili sürekli kurak bölgeleri kullanmış sulak bölgeleri yapılaşma adına kullanmamışlardır.


 


 

Editör: TE Bilisim