Kriz merkezinden geçilen anonsa göre, helikopterin düştüğü iddia edilen koordinatlara 400 metrelik bir mesafe kaldığı bildirildi.

Olay yerinde görüş mesafesinin 10 metre olduğu, belirtilen bölgeye gidilmek için büyük çaba harcandığı bildirildi.

SİS ARAMA ÇALIŞMALARINI GÜÇLEŞTİRİYOR

Asker, polis, korucu, AKUT ve Sivil Savunma ekipleri, yoğun sise rağmen, Kurucaova ve Sisne bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, Kurucaova bölgesinde 6 ekibin, Sisne bölgesinde ise 2 ayrı ekibin ''yürüyüş kolu'' düzeninden vazgeçerek ''birleşik kol'' düzeninde arama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Öte yandan, helikopterin düştüğü bölgeye, Kahramanmaraş Sivil Savunma ekipleri dışında, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Osmaniye'den de sivil savunma ekipleri de gelerek arama çalışmalarına destek veriyor. Arama-kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede 15 dolayında ambulans, olası bir müdahale için hazır bekletiliyor.

ARAMA ÇALIŞMALARINA TAKVİYE YAPILDI

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından saat 09.50 itibarıyla yapılan ikinci açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopteri arama çalışmalarının gece boyunca sürdürüldüğünü, sabah saat 04.30 itibarıyla da hem karadan hem havadan arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Başbakanlık, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ilişkin şu bilgileri verdi:

-Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 skorsky ve 1 casa uçağı

-Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait H-60 tipi 1 adet helikopter

-Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim

-Orman Genel Müdürlüğü'nden 2 helikopter, 14 araç 52 personel

-345 Jandarma, subay, astsubay ve erbaş,

-Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 129 personel, 17 araç

-Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği,
-897 geçici köy korucusu,

-60 AKUT personeli ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Açıklamada, ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nca 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibinin bölgede hazır bekletildiği ve arama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi. (Mynet Haber)





Editör: TE Bilisim