Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hedeflerinin 2009 yılında ‘sıfır’ borç olduğunu ve belediye olarak kredi limitlerinin ise devamlı bir şekilde yükseldiğini belirterek; “Şu anda Türkiye'de kredi açısından birinci sınıf belediyeyiz. Bundan da büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu arada dünya genelinde ivmesi sürekli artan turizmde Kahramanmaraş’ın marka kent olabilmesi yolunda önümüzdeki günlerde yeni açılımlarımız olacak” dedi.

Başkanlık görevine Ağustos 2002’de başlayan ve 2004 seçimlerinde koltuğunu koruyan Başkan Poyraz, kentte görev yapan bazı gazetecilerle dün akşam Pınarbaşı Çınaraltı Destan Tesisleri'nde bir sohbet toplantısı yaptı. Gazetecilerin Kahramanmaraş ile ilgili öneri ve görüşlerini de dikkatle dinleyen Başkan Poyraz, bu tür sohbet toplantılarını bundan sonra devamlı yapacağını ve önümüzdeki günlerde diğer gazeteciler ile de bir araya geleceğini ifade etti.

Belediye icraatları hakkında bilgiler verdikten sonra Kahramanmaraş Belediyesi'nin kredi limitinin sürekli yükseldiğini ve şu anda Türkiye'de kredi açısından birinci sınıf belediye olduğunu söyleyen Poyraz, istikrarlı ve sorumlu bir belediye anlayışını oturtmaya çalıştıklarını kaydetti.

‘EMANETE İYİ SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’

Gelinen noktada kurumun hemen hemen borcunun yok denecek az olduğunu belirten Poyraz, şöyle konuştu:

''Kahramanmaraş Belediyesi 3 yıl önce 60 milyon YTL'lik içme suyu projesini kendi öz kaynaklarını kullanarak gerçekleştirmişti. Eğer bu projeyi uygulamaya kalksanız 200 milyon YTL'ye yapamazsınız. Bize soruyorlar 'Neden yurt içi ve yurt dışı kredi kullanmıyorsunuz?' diye. Tabi ki kullanmak isteriz. Ama şartları detaylı inceliyoruz. Belediye bize emanet. Emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Nasıl sahip çıkacağız? Gelişi-güzel borçlanarak veya ondan-bundan kredi kullanarak mı? Biz yere sağlam basmak istiyoruz. Amacımız 2009 yılına kadar sıfır borç. Bu belki de Türkiye'de ilk olacak. Şu anda belediye olarak TEDAŞ’a 21 milyon, İller Bankası’na ise 1.5 milyon olmak üzere toplam 22.5 milyon YTL borcumuz bulunuyor. Yeniden yapılandırılarak ödenmekte olan TEDAŞ borcumuz ise günden güne azalıyor.”

‘BAŞKANA DAYALI BELEDİYECİLİK BİTTİ’

Modern belediyecilik anlayışına göre başkana dayalı belediyeciliğin bittiğini öne süren Başkan Poyraz şunları söyledi:

"İstikrarlı ve olumlu tablo sayesinde pek çok büyük projeleri imza atıyoruz. İşte yeni otogar, binası, yeni belediye hizmet binası inşaatlarına başlanmış ve kentin ulaşımını rahatlatacak diğer büyük projeler uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yaptığımız yatırımlar ve gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle kredi limiti yükselen belediyelerin ön sıralarında yer aldığımızı da rahatlıkla söyleyebilirim. Bütün bu hizmetleri yaparken, belediyenin bir tek kuruşunu dahi israf etmemeye çalıştık.''

‘ZİHNİYET DEVRİMİNE İHTİYAÇ VAR’

Kahramanmaraş'ta zihniyet devrimine ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Poyraz, kentin eski mahalleleri olan Ekmekçi, Kurtuluş Mahalleleri ve bazı semtlerde özelliğini koruyacak yenileme çalışmaları yaptıklarını ve projelerin hazır olduğunu belirtti.

Başkan Poyraz, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nda projelerin onaylanmasının ardından çalışmaların resmen başlayacağını ve kentin Çamlık Mahallesi'nde 'Kentsel Dönüşüm' projesi uygulamayı düşündüklerini ifade etti.

YOĞUNLUK ARTIŞLI İMAR TALEPLERİ BUNDAN SONRA KABUL EDİLMEYECEK

Poyraz, kamu kurumlarından gelen talepler dışında, kişiye göre yoğunluk artışı ile ilgili olarak taleplilerin bundan sonra kabul edilmemesi için Belediye Meclisinde karar aldıkları bilgisini de verdi.

Tek tek konuşarak görüşlerini açıklayan gazeteciler ise; Başkan Poyraz’ın hizmet aşkı, şevki ve heyecanının günden güne artmasına rağmen kurmay ve danışman kadrosunun bulunmayışı nedeni ile bir hayli zorlandığına dikkat çekerek, bu yöndeki kurmay, danışman ve kadro eksikliklerinin giderilmesi gerektiği konusunda birleştiler. Gazeteciler, rutin ve sosyal belediyecilik hizmetleri konusunda ise Kahramanmaraş Belediyesi’nin bir hayli başarılı olduğunu da ifade ederek, kentin ufku ile vizyonunu açıcı projelere daha da ağırlık verilmesi gerektiğini belirttiler.

SOHBETTE KİMLER VARDI?

Saat 19.00’da başlayıp 22.30’a kadar devam eden sohbet toplantısına; gazeteciler Osman Sayın (Anadolu Ajansı), Mehmet Fiskeci (Kimlik), Bekir Doğan (Kahramanmaraş), Mehmet Taş (Maraş Gündem), Akif Arslan (Akşam Postası), Sırrıberk Arslan (MHA - Sabah), Mustafa Nuri Şirin (DHA - Hürriyet), Muhyettin Avcı (Zaman), Ahmet Caner Baysal (İHA - Türkiye) ve Ersoy Sevinç (Akşam) katıldı. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)

Editör: TE Bilisim