Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, piyasaya sahte para sürmek isteyen iki kişi ile birlikte, ikametlerinde Hint Keneviri bitkisi yetiştiren 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürü Necdet Çelik bilek, yapılan operasyonlarla ilgili olarak yaptığı basın açıklamaya göre, bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda, Hatay ilinde ikamet eden Ali B.(34) ile Hüseyin Ş. (43) isimli şahısların getirdikleri sahte paraları piyasaya sürdükleri ve birlikte oldukları hayat kadınlarına verdikleri tespit edildi.

Yapılan operasyonda iki kişi ile birlikte 37 adet sahte 20 YTL, ve 65 adet 50 sahte YTL ele geçirildi.

Emniyet Müdürü Çelikbilek, istihbarı çalışmalar sonucunda K.Ç., YY.Ş ve Ç.C isimli şahısların ikametlerinde kenevir bitkisi yetiştirdiklerinin tespit edilmesi üzerine, yapılan operasyonda adı geçen şahıslara ait. Toplam 134 kök Hint keneviri ve 12 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiğini de açıkladı.

Kahramanmaraş’ta sahte para ve uyuşturucu operasyonu ile ilgili yakalanan şahısların Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. (Ajans 46 - www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim