Kahramanmaraş’ta önceki akşam meydana gelen askeri mühimmat patlamasında yaralanan 3 kişinin tedavisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde devam ediyor. Anne Sultan Avcı, 5 kuruş paraya hasret olduklarını, ekmek parası için mühimmat toplamaya geldiklerini söyleyerek yoksulluk içerisindeki halkın dramına dikkat çekti.

Önceki akşam saatlerinde 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ne bağlı Narlı beldesindeki tatbikat alanında meydana gelen patlamada aynı aileden 1 çocuk ölmüş, 3 kişide yaralanmıştı.

Mühimmat hurdalarını toplamaya gelen, Sultan Avcı (24), imam nikâhlı eşi Nidal Tilkicier (18), Medine Avcı (4) ve Salih Avcı (2) akşam yemeği yemek için bir araya geldiler. Bu sırada 2 yaşındaki Medine dolu olduğundan habersiz olduğu havan topu mermisi olduğu tahmin edilen mühimmatı sallamaya başladı.

Mühimmatın yere düşmesi ile birlikte meydana gelen şiddetli patlamada, Sultan Avcı, Nidal Tilkiciri, Salih Avcı ve Medine Avcı yaralandı.

Yaralılar ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesine getirilirken 4 yaşındaki Medine tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Patlamada gözüne şarapnel parçası isabet eden anne Sultan Avcı (24) Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat edildi.

Patlamada yaralanan 2 yaşındaki Salih Avcı da burada tedavi altına alınarak annesinin yanına verildi. Baba 18 yaşındaki Nidel Tilkiciri’nin ise tedavisi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde devam ediyor .

Öte yandan; patlamada hayatını kaybeden 4 yaşındaki Medine’nin yakınları Devlet Hastanesi morgunun önünde cenazelerini almak için beklediler. Cenazeyi Gaziantep’e götürmek için araçları bulunmayan vatandaşların Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na araç temini için müracaat etti.

Medine’nin cansız bedeni, akşam saatlerinde morgdan alınarak vakfın temin ettiği araçla yakınları tarafından Gaziantep’e götürüldü.

Ameliyatın ardından servise çıkartılan anne Sultan Avcı, 2 yaşındaki oğlu Salih’i kucağına alarak patlama anını anlattı. Avcı; “Biz birlikte demir topluyorduk, bu sırada yemek yiyecektik. Ölen kızım Medine bombayı almış eline bebek gibi sallıyordu. Altında da patlamış bombalar var. Bu sırada bomba patladı ve kızım havaya uçtu. Kızım çuvalın içinden almıştı, salladı salladı ve patladı. Biz beş kuruş paraya hasretiz. Arabada gaz yoktu, hurdaları satıp arabaya tüp alacaktık. Onun için oraya onları toplamaya gittik. Onları satıp arabaya tüp alıp gidecektik. İşte ekmek parası için kızımı kabire koyduk” dedi.

Avcı, patlama anında diğer çocuğu Salih’in hasta olduğunu ve öksürdüğünü belirterek; “Onu omzuma almış gezdiriyordum. İşte o anda bomba birden patladı” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (www.kanal46.com)





YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...




Editör: TE Bilisim