Türkiye tam anlamıyla bir "Acaba dinleniyor muyum?" sendromu yaşıyor.

Cep telefonlarında konuşulamaz oldu. Cep telefonu sinyallerini kesen "jammer"ların satışı ise katlandı. Ergenekon soruşturması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi: Acaba dinleniyor muyum? Telekulaklar peşimde mi?

CHP lideri Deniz Baykal'a göre, telefonlar dinleniyor ve herkes dinleniyor muyum kaygısı yaşıyor.

Siyasetçiden sokaktaki vatandaşa kadar herkes endişeli. Telefonum dinleniyor mu? kuşkusu yaşıyor. Dün CNN TÜRK'te Reha Muhtar'ın Çok Farklı programında bu sorunun cevabı arandı.

Konunun en yetkili ismi Telekominikasyon İletişim Dairesi başkanı Fethi Şimşek, "Nüfusun binde biri yani yaklaşık 73 bin kişi dinleniyor. Paranoyaya gerek yok" diyor.

Şimşek'in açıkladığı sadece mahkeme kararıyla dinlenen rakam, bir de yasal olmayan dinlemeler var. Neredeyse her gün böyle bir kayıt internete düşüyor.








autostart="1"
showstatusbar="1"
showcontrols="1"
autosize="0"
autorewind="1"
width="380"
height="360"
filename="http://vod.cnnturk.com/cnnturk/haber/12.03.2009/jammer_satislari.wmv" name="Haber" />


Çok özel konuşmalar gizli eller tarafından servis edildikçe, herkes dinlenildiğini düşünerek çözüm arıyor. O çözümlerin en basiti "jammer" yani karıştırıcılar.

"Jammer" ile hem cep telefonu sinyalleri kesiliyor hem de oda da "böcek" denilen dinleme cihazı varsa onu etkisiz hale getiriyor

Meraklıları bu cihazların peşinde. Aslında Türkiye'ye sokulmaları yasak. Ama internetten kolayca ulaşmak mümkün.

"Jammer"lar şimdi camilerden, sinema salonlarına kadar, birçok yerde kullanılıyor.

Başbakan da, operasyona giden asker de bu araçlarla korunuyor. Ama son günlerde satışı patladı ve iddialara göre üç katına çıktı. 400 liradan 4 bin liraya kadar bir jammer sahibi olmak mümkün. Ama hatırlatalım aslında bu cihazları kullanmak yasak. CNNTURK
Editör: TE Bilisim