Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Filistin'de yaşanan olayları üzüntüyle izlediklerini ifade ederek, gereken girişimlerin yapıldığı söyledi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde hayırsever işadamı Mithat Dayıoğlu tarafından yaptırılan Zahide Dayıoğlu Spor Salonu'nun açılışına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Köksal Toptan, "Sayın Başbakan bölge ülkeleri kapsayan bir gezi yaptı. Dışişleri Bakanlığı İslam Konferansı Örgütü İcra Komitesi çerçevesinde Cidde'de bir toplantı yaptı. Benim çağrım üzerine parlementolar arası birlik toplantısı yapacak. Çeşitli ülkelerin liderleriyle telefon görüşmeleri yapılıyor. Öbür taraftan da insan yardım malzemesi gönderiyoruz. Bölgede yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için de hazırlıklar yapıldı. Anlayabildiğim kadarıyla bölgede ulaşım şartlarında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu acı tabloyu hem devletin her düzeyindeki yetkililer, ilgiler hem de halkımız büyük bir üzüntüyle izliyor. İnsani yardımın ne zaman gideceği bilmiyorum. Şartlar ne zaman elverirse mutlaka gider" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin Filistin'e insanı yardımın meclis gündemine taşımaları yönünde söylemleri hatırlatılan Toptan, "Bu konularda iktidar muhalefet ayrımı olmadan topyekün beraber hareket ediyoruz. Benimde gazeteden bilgim oldu. Aksini zaten düşünmem. Şuan da bana gelen birşey yok. Yarın mecliste açılacak. Hafta içinde bu konuda gelişmeler olur" şeklinde konuştu.

Köksal Toptan, program esnasında yaptığı konuşmasında ise İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları katliam olarak değerlendirdi. Toptan, "Yaşananlara Türkiye'den başka tepki gösteren ülke yok. AB ilk yayınladığı bildiride İsrail'in savunma amaçlı saldırdığını söyledi. Daha sonra geri adım attılar. Böyle birşeyi kim olursa olsun Türkiye yapabilir mi? Yapamaz. Çünkü Türkiye çok güçlü bir ülke. Bu gücümüzü biz tarihimizden alıyoruz" diye konuştu.



İHA