Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada İlker Başbuğ hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un oğlunu, PKK sanığı bir kişiyle gösteren fotoğrafın üç yıl önce bir arkadaş grubunda çekildiğini bildirdi.

VAKİT'TEN ŞOK İDDİA

Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetede yer alan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ’un PKK sanığı ile çekilmiş fotoğrafı ve konuya ilişkin haberle ilgili bir açıklama yaptı. Habere konu olan fotoğrafın üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekildiğini, haberde yer alan hususların ise gerçeği yansıtmadığını belirten Genelkurmay Başkanlığı, konuyu başka bir zemine çekerek istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacağını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Bugün, bir gazetede Murat BAŞBUĞ'a ilişkin bir haber ve fotoğrafa yer verilmiştir.

Bu fotoğraf, üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekilen bir resimdir. Haberde yer alan hususlar ise gerçeği yansıtmamaktadır.

Kişiye ilişkin iddialar ise 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazısından öğrenilmiştir.

Ayrıca aynı yazıda, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilebilecek muhtemel güvenlik risklerine karşı gerekli koruma tedbirlerinin alınmasına dikkat çekilmiştir.

Konuyu başka bir zemine çekerek, istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacaktır.”

-OLAY-

Gazetede yer alan fotoğraf ve haberde Nisan 2009’da İstanbul’da terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonda yakalanarak cezaevine konulan Burhan kod adlı Hasan Lala’nın evinde, Orgeneral Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ ile çekilmiş fotoğrafların bulunduğu belirtilmişti. Terör sanığı Hasan Lala’nın Murat Başbuğ’un arkadaşı olduğunu iddia ettiği de kaydedilen haberde, “Hasan Lala, PKK adına kırsal ve siyasal alanda örgütsel faaliyet yürütmekten tutuklandı, savcılıkta da bu suçlamayı kabul ettiği belirtildi” denildi. Haberde terör sanığı Hasan Lala’nın galeri işlettiği ve Murat Başbuğ’dan bazı asker tanıdıklarının görev yerlerinin değiştirilmesini de istediğinin ileri sürüldüğü belirtildi. (ANKA- Mynet)

Editör: TE Bilisim