Tuhafiye ve Hobi dünyasının yeni yıldızı Tuhafiye ve Hobi Ürünleri Ticaret Fuarı TUCH EXPO 2015, 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor.


Dikiş, nakış, örgü ve hobi dünyasındaki son trendleri görmek için Türkiye’den ve Dünyadan birçok katılımcı ve ziyaretçi TUCH EXPO’da bir araya gelecek.
Dünyanın her yerindeki tuhafiye ve hobi ürünleri üreticisinden ithalatçısına, toptancısından perakendecisine, sanatçısından tasarımcısına; kısaca tüm tuhafiye ve hobi dünyası ortak bir ticaret platformunda buluşacak.
Fuarın ilk iki günü sadece moda ve ticaret amaçlı yurt dışı-yurt içi ziyaretçilere açık olarak tasarlandı.
Efektif görüşme zemini oluşması açısından sadece son 2 gün halka açık olacak.
Halk Eğitim Merkezi, Sanat ve Meslek Eğitim Kursu öğretmenleri ve öğrencileri fuarı 4 gün boyunca ziyaret edebilecekler.
“Şimdi Türkiye’de, 5 yıl sonra dünyada 1 numara” sloganıyla yola çıkan TUCH EXPO, konusunda Türkiye ve çevre ülkelerin ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyor.
Dünyanın alanında önemli markalarından Coats, DMC, Prym, Knitpro, Katia, The Arch Hobby & Craft, Tulip, Kartopu, Öz-El, Öz-İş, Texco gibi yerli ve yabancı katılımcılarıyla elişi ve hobi dünyasındaki yeni trendleri gözler önüne serecek.
Hazırlıkları tüm hızıyla süren fuarın ana sponsoru olan NAKO El Örügü İplikleri İcra Kurulu Üyesi Özlem Karakaş, “Başarılı bir fuar organizasyonunun amacı doğru tedarikçiyi, doğru müşteri ile bir araya getirmektir.
TUCH EXPO organizasyonunun, bugün Türkiye’de irili ufaklı binlerce tuhafiye ve hobi ürünleri üreticisini ve müşterilerini bir araya getirmek adına güçlü bir adım attığına ve Türkiye’de bu sektöre hitap eden ilk defa uygulanacak bu fuarın, tüm Dünya’da ses getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Yine fuarın önemli katılımcılarından Kartopu Tekstil Mamülleri Paz.Tic.ve San.A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Karabel de, “Tuhafiye ve Hobi mağazalarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği Türkiye ve çevresindeki ülkeler için alanında tek ticaret fuarıdır.
TUCH EXPO, Türkiye ve çevre ülkelerdeki sektör temsilcilerini bir araya getirerek sektör temsilcilerinin ticari, mesleki, kültürel, sosyal ve entellektüel birikimlerini paylaşmaları ve işbirliği yapmaları için çok önemli katkılar sağlayacak” şeklinde görüşlerini açıkladı.
Fuarın en önemli ayağını oluşturan ziyaretçilere yönelik ciddi bir tanıtım çalışması başlatan TUCH EXPO, Tuhafiye, Hobi, Çeyiz, Takı ve Aksesuar, Hediyelik Eşya Mağazaları, Davet ve Organizasyon Şirketleri, Terzihaneler ve Dikimevleri, Halk Eğitim Merkezleri, Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, İlgili Sanal Mağazalar, İlgili Büyük Mağazalar, Sanatçı ve Tasarımcıların tamamına ulaşarak davetiyelerini ulaştırdı.
Ziyaretçilerin fuar alanına kolay ulaşması için seyahat organizasyonları da planlanmakta.
Yurtdışı ziyaretçi çalışması dünya genelinde yürütülüyor.
Özellikle Doğu Avrupa, Rusça konuşan ülkeler, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkelerine odaklanıldı.
Bu ülkelerde hedeflenen ziyaretçi gruplarına özel davetler yapıldı.
Ayrıca bazı ülkelerden ziyaretçilerin fuara gelişlerini kolaylaştırmak için seyahat organizasyonları düzenlenecek.
Fuar süresince Dikiş, Nakış, Örgü Ürünleri ve Malzemeleri, İplik ve Kurdele, Kumaş, Dikiş ve Nakış Malzemeleri, Terzi Malzemeleri, Örgü Malzemeleri, Aksesuar, Boyama Malzemeleri ve Objeler, Giyim, Kişisel Bakım, Takı ve Aksesuar, Ev Tekstili Ürünleri, Düğün - Eğlence Ürünleri, Hediyelik Ürünler: Saat ve Çerçeve, Oyuncak, Özel Ürünler, Makine ve Ekipmanlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
 
(İHA)