Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün 12 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 1'i kadın 60 kişi, bugün sağlık kontrolünden geçirildi.


Gözaltına alınanlar arasında yer alan Türk Halk Müziği sanatçısı Hilmi Ş., neyle suçlandığını bilmediğini belirterek, "Adaletin kestiği parmak acımaz. İnşallah iyi olur canım" dedi.


İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara, İstanbul, Trabzon, Çanakkale, Karabük, Konya, Batman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Antalya ve Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Manavgat ve Kemer ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.


Operasyonlarda, 1'i kadın 60 kişi, 'silahlı suç örgütü kurmak', 'örgüte liderlik ve yöneticilik yapmak', örgüte üye olmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında çek ve senet tahsilatı yapmak', 'uyuşturucu, kumar ve fuhuş ticareti yapmak', 'adam kaldırmak' ve '6136 sayılı Aateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçlarından gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç delili ele geçirildi. Yapılan aramalarda, biri Glock marka, biri kalem tabanca olmak üzere 9 ruhsatsız tabancanın yanı sıra, 18 sahte kimlik, çok sayıda çek ve senet, ev ve arsa tapuları, bilgisayarlar, hard diskler, CD ve hafıza kartlarına el konuldu.


Antalya polisinin yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve örgüt lideri olduğu ileri sürülen Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P.'nin makam odasında da Cumhuriyet savcısının katılımıyla arama yapıldı. 6 saat süren aramanın ardından gözaltına alınan M.P. ile birlikte Başçavuş İ.K. ve Uzman Çavuş R.Ç., Merkez Komutanlığı'na, diğer 57 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


ÇETEDE IRAKLI SİYASETÇİ


İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Başkanı H.T. de gözaltına alındı. 'Örgüt yöneticisi olmak'la suçlanan H.T., Organize Suçlar Büro Amirliği nezarethanesinde tutuluyor.


'JİTEMCİYİZ' DEMİŞLER


Gözaltına alınan çete üyesi 60 kişinin, 37 ayrı olayın faili oldukları belirlendi. Çete üyelerinin kendilerini 'Jitem mensubu', ya da 'Ergenekon Terör Örgütü adına faaliyette bulunan kişiler' olarak tanıtarak çek ve senet tahsilatı yaptıkları belirlendi. Polisin yaptığı teknik takip sırasında telefon konuşmalarına da yansıyan 'Jitem' ve 'Ergenekon' adları soruşturma dosyasına eklendi.


RÜŞVET ALARAK SUÇA YOL VERMİŞLER


Organize suç örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan muvazzaf askerlerin, tombala makineleriyle kumar oynatan kişilerin yanı sıra, fuhuş ve uyuşturucu ticareti yapan kişilerden alınan rüşvetlerle suç işlemelerine göz yumulduğu, kadınlarla seks partilerine katılındığı iddia edildi.


"ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ"


Polis tarafından gözaltına alınan türkücü H.Ş., sağlık kontrolüne götürülürken basın mensuplarının 'neden gözaltına alındığı' sorusuna, "Adaletin kestiği parmak acımaz, bakacağız. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. İyi olur inşallah. Benim daha ifadem alınmadı. Hiç bir şey söylemediler, niye gözaltına alındığımı bilmiyorum canım, hiç bilmiyorum. Neler olduğunu inanın ben de bilmiyorum. İnşallah iyi olur canım" dedi.


 3'ü asker 60 kişi, yarın gece İzmir'e götürülecek. İzmir'de savcı ve hakim karşısına çıkacak çete üyelerinin sorguları halen devam ediyor. - ANTALYA