Yaklaşan yerel seçimleri sebebiyle seçilme heyecanı, kaygısı duyan sadece belediye başkan adayları değil. Muhtarlarda bu heyecan kasırgasından nasibini alanlardan, yani yerel yönetimde söz sahibi olacak kimseler.

Yunus Emre Mahallesi muhtar adayı olan matbaacı-emekli öğretmen Hikmet Ercan, açılışını yaptığı muhtarlık bürosu önünde, seçmenlerine, mahalle sakinlerine lahmacun ikram ederek, 29 Mart’ında bu gelişmiş ve modern mahalleye muhtar olacağını, seçim çalışmalarını hız verdiğini söyledi.

12 senedir bu mahallede oturduğunu söyleyen Hikmet Ercan, bu zamana kadar mahallelerinde yapılması gereken, fakat yapılamayan hizmetlerin takip edilerek yapılması için gerekli gayreti göstereceğini belirterek; “Mahallemizdeki yaşlılar ile ilgili dinlenme salonu yapılması için belediye ile işbirliğine gidilmesini sağlayacağım. Gençlerden oluşacak futbol, voleybol ve basketbol takımları kurularak, amatör kümede oynanmasını temin edeceğim. Semtimizdeki fakir ailelere yardım yapılması için öncülük yapacağım. Mahallemizin ileri gelenleri ile ihtiyaç duyuldukça istişare toplantıları yapılacaktır. Ayrıca az olan yeşil alanların çoğaltılması için belediye ve diğer kuruluşlarla işbirliği yapılmasını sağlayacağım” dedi.

Ercan, mesai saatleri içerisinde muhtarlık binasında hazır bulunacağını, telefonunun 24 saat açık bulunacağını sözlerine ekledi ve şansının yüksek olduğunu kaydetti. (Kaynak: Kimlik - www.kanal46.com)