'Atatürk 23 Nisan'ı sadece parası olan ailelerin çocuklarına mı hediye etti?' 'Atatürk 23 Nisan'ı sadece parası olan ailelerin çocuklarına mı hediye etti?'

 Rus birlikleriyle savaşın ana noktalarından biri olan Irpin’e, şu sıralar yas ve gözyaşı hakim. Ölen siviller için yeni mezarlar yaptırılırken, Irpin mezarlığına hayatını hava saldırısında kaybeden oğlu Kucenko Ivan Pilipovich’in paskalyasını kutlamak için gelen için gelen Mariya Pilipovich, “Oğlumu bu saldırılarda kaybettim. Diyecek çok bir şeyim yok. Bu savaş bitsin artık. Çocuklarımızı kaybediyoruz” dedi. Oğlunun mezarına ismini yazan ve paskalya için getirdiği yiyecekleri başucuna koyan Pilipovich, “Bu paskalya aramızda yok. Ama ona sevdiği yiyecekleri getirdim” dedi. Yetkililer kurbanların birçoğunun ölüm nedeni ve kimliğini belirlemek için adli tıp çalışmalarının sürdüğünü, ciddi şekilde kömürleşmiş insan kalıntılarının bulunduğunu belirtiyor.

Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov, “Aralarında 3 aylık çocuğun da olduğunu 8 kişinin ölümü gerçekleşti. O kız çocuğu daha hayatı göremedi. Hayvanlar aynı cehennemde gibi yandılar” ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de, Odessa’nın ikinci bir Mariupol olma riskine işaret etti, “Odessa da Mariupol gibi olur mu? Evet olabilir. Rus ordusunun binlerce tank ve zırhlıları var. Moldova’ya kadar koridor açacaklar. duracaklarına inanmıyorum” demişti.

İLK DURAK ANKARAPutin ve Zelenskiy'den önce Erdoğan'la görüşecekHaberi Görüntüle

RUSYA SAS AVINA ÇIKTI!’

Rusya’nın, bir grup İngiliz SAS mensubunun Ukrayna’da olduğu yönündeki haber ve söylentileri dikkate alarak soruşturma başlattığı bildirildi. Amerika’nın Sesi’nde yayınlanan habere göre, Rusya’nın üst düzey resmi soruşturma komisyonu, SAS’ın sabotaj uzmanlarının Ukrayna’nın batısına konuşlandırıldığını iddia eden bir haberi incelediğini bildirdi. Açıklamada, SAS güçlerinin “Ukrayna topraklarında Ukrayna özel servislerine sabotaj konusunda yardımcı olmak için gönderildikleri” haberinin takipçisi olunacağı kaydedildi. Rusya’nın resmi haber ajansı RIA Novosti, bir Rus yetkiliye dayandırdığı haberinde, Ukrayna’da SAS üyelerinin bulunduğunu yazmıştı.

Kaynak:Milliyet